menu in
Nieuwsoverzicht
15 mrt 2019

VISTA college nieuwe naam Arcus College en ROC Leeuwenborgh

Gisteren is in de Rodahal in Kerkrade op feestelijke wijze de fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh bekrachtigd. Tijdens de bijeenkomst werd ook de naam van het fusiecollege onthuld: VISTA college.

Toekomstgericht 
VISTA staat voor visie, vitaliteit en vooruitzicht en daarmee ook voor toekomstgericht. Hiermee zet de fusieschool de betekenis van het nieuwe college in de regio kracht bij.   

Samenwerking 

De voorzitter van de raad van bestuur van het VISTA college, Jos Kusters, wees op het belang van een goede samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven en benadrukte onder meer de rol van de medewerkers: “Het is jullie passie, bevlogenheid en betrokkenheid, die elke dag opnieuw het verschil maakt in het leven van onze studenten.”  

Aanleiding voor de fusie 
De minister van onderwijs, cultuur en wetenschap heeft in oktober 2018 ingestemd met een fusie tussen Arcus en Leeuwenborgh. De fusie wordt noodzakelijk geacht om te kunnen anticiperen op de gevolgen van de sterke demografische krimp in de regio en ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt. Tegelijkertijd waarborgt de fusie de kwaliteit van het MBO-onderwijs naar de toekomst. Het streven is dat ROC Leeuwenborgh en het Arcus College vanaf 1 september 2019 samen verder gaan als één ROC onder één naam. Bij elkaar telt VISTA College zo’n 17.000 studenten en 1.700 medewerkers.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen over de fusie op: www.vistacollege.nl   

<< Terug naar nieuwsoverzicht
Delen via:

Nieuwsoverzicht Studeren

  • Brightlands Summer Tour voor scholieren Van 13 t/m 16 augustus vindt de Brightlands Summer Tour voor scholieren plaats. Woensdag 14 augustus doet de tour de Brightlands Chemelot Campus in Geleen aan.
  • VDL Nedcar behoort tot beste leerbedrijven van Limburg VDL Nedcar mag zich in de categorie ‘techniek en gebouwde omgeving’ dit jaar beste leerbedrijf van Limburg noemen. Dat maakte Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) onlangs bekend.
  • VISTA college nieuwe naam Arcus College en ROC Leeuwenborgh Gisteren is in de Rodahal in Kerkrade op feestelijke wijze de fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh bekrachtigd. Tijdens de bijeenkomst werd ook de naam van het fusiecollege onthuld: VISTA college.
  • Open dag Fontys Overweeg jij een loopbaan in het basis- of voortgezet onderwijs en ben jij geïnteresseerd in het werken met en voor kinderen? Bezoek dan de open dag van Fontys op zaterdag 16 maart in Sittard.
Toon overige nieuwsberichten >>

Meer nieuws over Studeren

Filter
  • Nieuwe ontwikkelaar voor rijksmonument Mariahof Goed nieuws voor omwonenden van het school- en kloostercomplex Mariahof in de wijk Overhoven. Na twee decennia lijkt er eindelijk een nieuwe bestemming in zicht voor het rijksmonument.
  • Nieuwe vacatures in Sittard-Geleen Er zijn zeven nieuwe vacatures in Sittard-Geleen. Onder andere het Rughuis, Daily Fresh Food en Kriya Materials zoeken nieuw personeel.
  • Bekijk onze weekendtips voor Sittard-Geleen! Het laatste weekend van de zomervakantie is aangebroken. Maandag beginnen de scholen weer! De zomervakantie in stijl afsluiten? Ontdek wat er dit weekend te beleven valt in Sittard-Geleen.
  • Brightlands Summer Tour voor scholieren Van 13 t/m 16 augustus vindt de Brightlands Summer Tour voor scholieren plaats. Woensdag 14 augustus doet de tour de Brightlands Chemelot Campus in Geleen aan.
  • Heel veel nieuws in Sittard-Geleen! De afgelopen drie maanden hebben de centra in Sittard-Geleen diverse nieuwe ondernemers / onderneemsters mogen verwelkomen. Daarnaast zijn we getuige geweest van de nodige verbouwingen en verhuizingen. Het resultaat? Heel veel nieuws!
 
Terug naar boven