menu in
Nieuwsoverzicht
15 jul 2019

Brightlands Summer Tour voor scholieren

Van 13 t/m 16 augustus vindt de Brightlands Summer Tour voor scholieren plaats. Woensdag 14 augustus doet de tour de Brightlands Chemelot Campus in Geleen aan.
Brightlands Summer Tour

Tijdens de Brightlands Summer Tour zetten de Brightlands campussen vier dagen lang hun deuren open om leerlingen van het vwo kennis te laten maken met de meest innovatieve mogelijkheden op het gebied van studie en werk in Limburg.

Voor wie?
De Summer Tour is speciaal bedoeld voor leerlingen van 4, 5 en 6 vwo. Met name voor leerlingen met een Natuur en Techniek of een Natuur en Gezondheid profiel is de Summer Tour erg boeiend. En volg je onderwijs aan het Technasium? Dan is deze Summer Tour natuurlijk helemaal je ding. Scholieren uit België en Duitsland zijn eveneens uitgenodigd voor de Brightlands Summer Tour. Ook voor hen zijn de campussen razend interessant. Zo wordt de Summer Tour ook een mooie kans om leeftijdsgenoten uit andere landen te ontmoeten. De voertaal tijdens de tour is dan ook Engels.

Brightlands Chemelot Campus - Geleen
Brightlands Chemelot Campus is als organisatie volop in beweging. De campus vormt samen met Chemelot Industrial Park een van de grootste research- en industrielocaties in Europa. Als campus van nationaal belang ambieert Brightlands Chemelot Campus om in Europa de technologische hotspot op het gebied van hoogwaardige materialen en chemie te worden. Door business, (toegepast) onderzoek en onderwijs samen te brengen in één uniek open innovatie ecosysteem is dat mogelijk. De campus creëert hiermee de meerwaarde die nodig is om bij te dragen aan de mondiale vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en gezondheid.

Kom kijken!
De campus nodigt scholieren graag uit om een kijkje te nemen in de keuken van de Brightlands Chemelot Campus door ze mee te nemen voor een tour over het Chemelot Industrial Park en de Chemelot Campus. De leerlingen komen op plaatsen waar de nieuwste slimme moleculen en materialen worden ontwikkeld en ontmoeten de mensen die hier hun passie van hebben gemaakt.

Bekijk het programma en meld je aan

Lees ook: ‘Brightlands Summer Tour op de vier campussen’

<< Terug naar nieuwsoverzicht
Delen via:

Nieuwsoverzicht Studeren

Toon overige nieuwsberichten >>

Meer nieuws over Studeren

Filter
 
Terug naar boven