menu in
Nieuwsoverzicht
11 apr 2017

Partnership BCT en Zuyd Hogeschool verhoogt kwaliteit jong ICT-talent

BCT, specialist in Enterprise Information Management, sluit een partnership met Zuyd Hogeschool om zo bij te dragen aan het verhogen van de kwaliteit van jong ICT-talent.

BCT en Zuyd Hogeschool zetten zich verder in om de regio aantrekkelijker te maken voor starters op de arbeidsmarkt en voor het carrièreperspectief van de student. Als Learning Community Partner brengt BCT studenten in aanraking met de beroepspraktijk van het IT-vakgebied. BCT is gevestigd in Sittard-Geleen.

Een Learning Community Partner biedt onder andere stageplaatsen, vacatures, gastcolleges en praktijkcasussen aan. De inhoud van het IT-vakgebied staat hierbij centraal. Verder fungeert BCT als sparringpartner rondom de invulling van het curriculum. BCT heeft kennis in huis betreffende alle profielen binnen de opleiding: Business Intelligence, IT Services en IT Development. Daarnaast is BCT een geschikte partner voor Zuyd Hogeschool omdat ze jarenlange ervaring heeft opgebouwd in verschillende sectoren.

Ali Machrafi, Business Development Manager bij BCT: “Het combineren van onderwijs en werkveld resulteert in goede starters. Zuyd Hogeschool en bedrijven in de zuidelijke regio hebben een gezamenlijk maatschappelijke verantwoordelijkheid. De regio moet aantrekkelijk blijven voor studenten en een goed carrièreperspectief bieden. Met de groei van BCT kunnen we jong talent goed gebruiken en dit partnership biedt ons de mogelijkheid om ons bedrijf te profileren onder ICT-studenten. Het is mooi om op deze manier bij te kunnen dragen aan de regio en de lokale ontwikkeling van talent.”

Ron Becker, Senior docent, Faculteit ICT bij Zuyd Hogeschool: “Binnen onze opleidingen maken wij de combinatie tussen student, docent en professional om zo de hbo-student klaar te stomen voor de praktijk. Afgelopen studiejaar hebben we het Learning Community Partnership geïntroduceerd. Nu werken we volop aan de optimalisatie. Op dit moment hebben we vijftien partners uit het bedrijfsleven, waarbij kwaliteit altijd voorop staat. Voorafgaand aan dit partnership hebben we al goede ervaringen opgedaan met BCT met stage- en afstudeertrajecten. BCT is een uitermate geschikte partner vanwege hun ervaring en de aansluiting op de opleiding.”

<< Terug naar nieuwsoverzicht
Delen via:

Nieuwsoverzicht Studeren

  • Brightlands Summer Tour voor scholieren Van 13 t/m 16 augustus vindt de Brightlands Summer Tour voor scholieren plaats. Woensdag 14 augustus doet de tour de Brightlands Chemelot Campus in Geleen aan.
  • VDL Nedcar behoort tot beste leerbedrijven van Limburg VDL Nedcar mag zich in de categorie ‘techniek en gebouwde omgeving’ dit jaar beste leerbedrijf van Limburg noemen. Dat maakte Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) onlangs bekend.
  • VISTA college nieuwe naam Arcus College en ROC Leeuwenborgh Gisteren is in de Rodahal in Kerkrade op feestelijke wijze de fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh bekrachtigd. Tijdens de bijeenkomst werd ook de naam van het fusiecollege onthuld: VISTA college.
  • Open dag Fontys Overweeg jij een loopbaan in het basis- of voortgezet onderwijs en ben jij geïnteresseerd in het werken met en voor kinderen? Bezoek dan de open dag van Fontys op zaterdag 16 maart in Sittard.
Toon overige nieuwsberichten >>

Meer nieuws over Studeren

Filter
 
Terug naar boven