9 jan 2019

28.500 m2 nieuwbouw voor Refresco Benelux in Sittard-Geleen

Refresco Benelux heeft een overeenkomst gesloten met Next Level Development voor het ontwikkelen en realiseren van een nieuwbouw van ca. 28.500 m2.

Het pand wordt gebouwd op de hoek Dr. Nolenslaan/Dr. Philipslaan te Sittard.
De werkmaatschappij van Refresco in Sittard, ook bekend als DIS (Dranken Industrie Sittard), zal dit nieuwe gebouw langjarig gaan huren. Het nieuwe gebouw zal een enorme verbetering betekenen voor de activiteiten van Refresco, met name doordat producten efficiënter en duurzamer kunnen worden opgeslagen.

Groei

De ontwikkeling zal gerealiseerd worden op bedrijventerrein Industriepark-Noord op een locatie van 4 ha. direct gelegen naast de reeds bestaande productiefaciliteiten. Voor deze ontwikkeling zal een tweetal “brownfield” terreinen aanpalend aan het huidige productiecomplex worden samengevoegd. Hierdoor is Refresco in staat om op een duurzaam verantwoorde manier vanuit de huidige locatie blijven opereren en kan het bedrijf tevens de verwachte groei opvangen.


Er is reeds aangevangen met de nieuwbouw die in twee fases zal worden gerealiseerd, zodat de productie door kan blijven gaan tijdens de bouwfase. Het complex wordt gebouwd door Wijnen Bouw Horst en zal volgens HACCP uitgangspunten worden opgezet. Daarnaast is het gebouw voorbereid voor het plaatsen van zonnepanelen.

Ontwikkeling

“We zijn erg verheugd om samen met Refresco deze ontwikkeling te mogen realiseren. Het laat zien dat je lange termijn groei ook op een verantwoorde manier kunt inpassen op bestaande industrieterreinen” zegt René Geujen, Director Plan Development van Next Level. 

“DIS heeft de afgelopen jaren een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt, waardoor ze een grote speler is geworden op de West-Europese drankenmarkt. We zijn er trots op dat het bedrijf samen met moedermaatschappij Refresco heeft gekozen voor uitbreiding van zijn activiteiten in Sittard, dat overigens gezien de centrale ligging in West-Europa een uitstekende uitvalsbasis is,” aldus wethouder Pieter Meekels (economie) van Sittard-Geleen.

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen