2 mrt 2022

Aanbesteding Huis aan de Markt start opnieuw

Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerde bedrijven inschrijven op de nieuwe aanbesteding voor het Huis aan de Markt in Sittard.

Bij de nieuwe aanbesteding is rekening gehouden met de ruim 1.100 reacties van de Expo Huis aan de Markt. De procedure verloopt deze keer anders. Eerst moeten de geïnteresseerde bedrijven op gesprek gaan bij wethouders Pieter Meekels (stedelijke ontwikkeling) en Andries Houtakkers (ruimtelijke ontwikkeling). 

"Dan leggen we de bedrijven uit wat de bedoeling is en waar ze op moeten letten als ze een ontwerp gaan maken", zegt Meekels. De bedrijven moeten ook rekening houden met de resultaten van de Expo van vorig jaar. Voordat het definitieve ontwerp wordt goedgekeurd, mogen de inwoners het ontwerp opnieuw zien.

Beter  

Voor de nieuwe aanbesteding voor het Huis aan de Markt luisteren de wethouders ook naar de reacties vanuit de bouwwereld. Het nieuwe ontwerp moet kwalitatief beter en duurzamer zijn. Daarnaast moet het beter bij de omliggende gebouwen passen dat het vorige ontwerp. 

Tot eind april is er sprake van een selectiefase, waarbij geïnteresseerde partijen informatie kunnen opvragen en zich kunnen aanmelden voor de aanbesteding. Vanaf mei start de gunningsfase, waarbij de geselecteerde partijen een ontwerp kunnen uitwerken en uiteindelijk kunnen inschrijven. Na de tentoonstelling in augustus moet in september duidelijk worden wie het Huis aan de Markt in Sittard mag bouwen.

Ontmoetingsplek

Het Huis aan de Markt wordt een representatieve ontmoetingsplek van de gemeente waar bestuur, ondernemers, inwoners en partners elkaar kunnen ontmoeten. Naast een multifunctionele raadszaal en vergaderruimtes, biedt het Huis aan de Markt straks ook ruimte aan een ontmoetingsplein met flexwerkplekken en kunnen er verschillende bijeenkomsten worden georganiseerd. Daarnaast doet het Huis aan de Markt dienst als trouwlocatie, wordt het het nieuwe thuis van Visit Zuid-Limburg én komen er dertig nieuwe woningen.

De circulaire sloop binnenin het voormalige V&D-pand kan ondertussen gewoon doorgaan.

 

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen