14 nov 2019

Agora BV (Geleen) in RTL Z programma ‘How It’s Done’

In het informatieve televisieprogramma ‘How It’s Done’ van RTL Z wordt in de uitzending van komende zaterdag het in Geleen gevestigde bedrijf Agora belicht.

In het programma vertellen ondernemers en bedrijfsleiders openhartig over hoe zij hun producten en diensten realiseren en wat hen drijft.

In 1996 startte techneut en uitvinder Hennie Bemelmans na een carrière bij Philips, Nedcar en ENBI voor zichzelf aan de Vouersweg in Geleen. De oprichting van Agora was een feit. Gestart als industrieel project management bureau voor producten en assemblages gemaakt van kunststof en metaal, werd het bedrijf in 1999 verder uitgebouwd met innovatieve laserbewerkingstechnieken aan industriële producten.

De mogelijkheden met lasertechnieken zijn groot. Behalve het inbranden van teksten en plaatjes, beheerst Agora ook de techniek van het abblateren: het wegbranden van laagjes. En dat is weer de basis van de microtechniek waar de industrie wereldwijd om vraagt. Om te kunnen voldoen aan die vraag, ontwierp Agora enkele jaren terug zelf een lasermachine. De machine, die enorm gedetailleerd kan werken, was destijds de eerste in de Benelux.  

Anno 2019 opereert Agora nog altijd als dé specialist voor industriële toepassingen van lasermarkeringen, laserlassen en micro laserbewerkingen. Bekijk onderstaande video waarin Hennie Bemelmans zelf toelicht welke activiteiten binnen Agora plaatsvinden:

How It’s Done

In het televisieprogramma How It’s Done wordt de kijker gedurende 30 minuten meegenomen binnen verschillende ontwikkelingen, noviteiten en kansen van ondernemers. Zowel de bekende als niche segmenten worden onder de aandacht gebracht van het grote publiek. De veelzijdigheid, kennis, ervaring en de nooit aflatende drive om succesvol te willen ondernemen is de kern van het programma.
 
How It’s Done wordt zaterdag 16 november om 16.30 uur uitgezonden op RTL Z. Op maandag 18 november om 10.30 uur en donderdag 21 november om 16.30 uur worden de herhalingen uitgezonden. 

www.agorabv.nl
<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen