19 jul 2019

Bloemist ’t Fröbelke ontvangt certificaat 'Barometer Duurzame Bloemist'

Bloemist ’t Fröbelke heeft als eerste bloemist in de gemeente Sittard-Geleen het certificaat 'Barometer Duurzame Bloemist' mogen ontvangen. Daarbij behaalde het bedrijf ook nog eens het gouden – en dus het hoogst haalbare – niveau.

Wilma Frohn (eigenaresse van ’t Fröbelke) en medewerker Roy Hutjens ontvingen het certificaat uit handen van wethouder Pieter Meekels.  

Oog voor de maatschappij

Met het onafhankelijke keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’ toont een bloemist aan dat die oog heeft voor de maatschappij waarin het bedrijf actief is en daarom duurzaam onderneemt. Dit doet die bloemist door een duurzamere bedrijfsvoering en door de inkoop van een duurzaam assortiment bloemen en planten.

Brons, zilver of goud?

Afhankelijk van het inkooppercentage duurzamere bloemen en planten en het aantal punten dat wordt behaald op de bedrijfsvoering, wordt een bloemist gecertificeerd op het bronzen, zilveren of gouden niveau van de Barometer.  

Breed draagvlak

De eisen voor het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist komen tot stand in samenwerking met milieuorganisaties, koepelorganisaties, maatschappelijke organisaties (NGO’s), branchespecifieke onderzoeksbureaus, bloemisten, telers, veiling en groothandel.   

www.barometerduurzamebloemist.nl

Bloemist 't Fröbelke
Romeinenstraat 14 
6132 GN, Sittard 
www.frobelke.nl 

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen