12 nov 2019

Boels Rental biedt €592 miljoen voor Scandinavische branchegenoot Cramo

Verhuurbedrijf Boels Rental (Sittard) heeft €592 miljoen geboden om Cramo te kopen van haar aandeelhouders. Cramo is één van de leidende verhuurbedrijven van Europa en geniet een solide marktpositie.

De raad van bestuur van Cramo heeft in een unaniem besluit aandeelhouders geadviseerd het bod van Boels te accepteren.

Achtergrond Boels en Cramo

Boels is een van de meest gerenommeerde verhuurbedrijven in Europa en heeft momenteel een nummer 1 positie in de Benelux. Daarnaast is het bedrijf actief in onder meer Groot-Brittannië, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Sinds de oprichting in 1977 is Boels uitgegroeid tot een verhuurbedrijf met meer dan 4200 medewerkers en 450 depots in 11 landen. Cramo levert momenteel materiaal en verhuurdiensten aan ongeveer 150.000 klanten verspreid over 300 depots in 11 markten. Het bedrijf richt zich hoofdzakelijk op de Scandinavische markt en is daarnaast actief in centraal Europa.

Leidende speler

Het in Sittard gevestigde Boels hoopt door de overname een leidende speler te worden op de Europese markt. De combinatie moet een jaaromzet van meer dan 1,2 miljard euro opleveren. Daarnaast biedt de samensmelting van Boels en Cramo mogelijkheden om klanten beter te bedienen, vloten te optimaliseren en meer getalenteerd personeel aan te trekken.

Lees ook: Boels Announces a Recommended Public Cash Tender Offer for Cramo Plc Shares

www.boels.nl/nieuws 

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen