23 aug 2018

Boels Rental koestert Philips-erfenis

Twee jaar geleden kocht verhuurder Boels Rental voor ruim twee miljoen euro het voormalige Philips-terrein in Sittard-Geleen. Dit jaar verhuizen de eerste bedrijfsonderdelen naar het immense terrein, zo’n 21 voetbalvelden groot.

De plek waar vroeger zo‘n 2.000 mensen hun boterham verdienden met het maken van beeldbuizen voor de Philips-tv’s verandert in hoog tempo. Een voor een sneuvelen de voormalige fabrieken en kantoren onder de slopershamer. Wat resteert is een enorme berg puin. “Dit is niet de mooiste fase in het traject”, erkent Kees Kouwenhoven, directeur Vastgoed bij Boels. “Maar wel noodzakelijk. Veel gebouwen waren niet meer te redden. Andere gelukkig wel en die gaan we helemaal opknappen en verduurzamen. Uiteindelijk wordt dit het mooiste plekje van industrieterrein Noord. Met nieuwe, moderne gebouwen en oude panden met respect voor de voormalige industrie. Zo groen mogelijk. We laten de oude bomen staan, we beklinkeren en bestraten alles opnieuw. En die berg puin gebruiken we als fundering. Kom over een jaartje maar eens terug, dan ziet het er al heel anders uit.”

Extra ruimte

Directeur en eigenaar Pierre Boels was al langer op zoek naar extra ruimte om te kunnen doorgroeien. “Omdat we hier al ruim 40 jaar gevestigd zijn”, zegt hij. “De meeste werknemers komen uit de buurt, de ligging en bereikbaarheid zijn perfect. We hebben geen reden om te vertrekken. Met de aankoop van het Philipsterrein hebben we de toekomst van het hoofdkantoor en distributiecentrum veilig gesteld.”

Het terrein is 127.000 vierkante meter groot. Ruim twee miljoen betaalde Boels ervoor op een veilig. “Met de asbestsanering, de sloop, de bestrating en de wederopbouw zijn ook nog eens miljoenen gemoeid”, zegt Kees Kouwenhoven. “Het is de investering dubbel en dwars waard. Verschillende bedrijfsonderdelen schreeuwen om extra ruimte. Door de groei van de laatste jaren en overnames is Boels te versnipperd, we zitten op te veel plekken. Dat is niet efficiënt. Nu kunnen we alles concentreren. Bovendien hebben we nu zoveel extra ruimte dat we onze ambities kunnen waarmaken. Nog dit jaar groeit het personeelsbestand tot ongeveer 4.000 in Europa. We managen alle vestigingen vanuit Sittard en ook daar hebben we steeds meer mensen voor nodig. Hier hebben we alle centrale diensten geconcentreerd. Inkoop, verkoop, ICT, marketing , personeelszaken en vastgoed.”

Huurders

In de gebouwen zitten momenteel nog tien huurders. Die mogen blijven tot minstens 2021, belooft Kees Kouwenhoven. Een precieze marsroute kan hij nog niet schetsen. “Een administratieve afdeling is inmiddels naar één van de kleinere gebouwen verhuisd. Dit jaar volgt de afdeling unitverhuur en begin volgend jaar de afdeling die gebruikte machines verkoopt. Dat is weer prettig voor buurman en frisdrankvuller DIS die wil uitbreiden. Wij verkopen een stukje grond en zo helpen we elkaar ook als bedrijven.”


www.boels.nl

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen