13 mei 2019

Brightlands Chemelot Campus introduceert ‘Brighthouses’

Dankzij een sterke positie op het gebied van materialen, chemie en biomedische wetenschappen, groeit de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen razendsnel.

Om startende ondernemingen een ondersteunende omgeving aan te bieden waarin snel doorgroeien mogelijk is, heeft de campus nu een volledig nieuw concept gelanceerd: Brighthouses. Op vrijdag 24 mei zullen de eerste twee ‘Brighthouses’ op de campus officieel worden geopend.

Flexibel en uniek ontwerp

Het ontwerp van de Brighthouses is gebaseerd op flexibiliteit, zodat de gebouwen afgestemd kunnen worden op de specifieke behoeften en vereisten van de huurders. Het resultaat zijn modulaire ruimtes waarin lab- en werkruimtes met elkaar zijn gecombineerd. Niets in de gebouwen is van structurele aard. Ruimtes kunnen zonder grootschalig ingrijpen worden aangepast naar nieuwe behoeften. Wie gebruik maakt van een zogenaamd ‘multi-tenant’ gebouw (een gebouw met meerdere huurders), profiteert bovendien van de mogelijkheden om kennis te delen en waardevolle connecties aan te gaan.

The Brighthouses zijn uniek omdat ze zijn ontworpen met het doel vermenigvuldigd te worden. Er zijn plannen om dit type gebouwen, op dezelfde schaal en met dezelfde mate van flexibiliteit, vaker aan te bieden op de campus. Het ontwerp is goed betaalbaar en kan in zeer korte tijd worden gebouwd. De twee recent opgeleverde Brighthouses op de campus huisvesten momenteel bijna 900 werknemers. Om innovatief denken te stimuleren en het ontstaan van gemeenschappen op de campus te bevorderen, zijn de gebouwen extreem transparant, fris en open. 

Meer informatie over de Brighthouses   

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen