20 apr 2022

Brightlands Chemelot viert 10-jarig jubileum

Dit jaar bestaat de Brightlands Chemelot Campus in Geleen 10 jaar, en dat moet gevierd worden!

Dit jaar viert de Brightlands Chemelot Campus zijn 10-jarig jubileum. Het afgelopen decennium heeft de campus bewezen dat het een hub is van duurzame en innovatieve bedrijven. Zowel kleine start-ups als wereldspelers op het gebied van de petrochemische industrie vestigen zich graag op het terrein. Die diversiteit en samenwerking heeft geleid tot vele baanbrekende resultaten door de jaren heen. 

Vieren

Die successen mogen natuurlijk gevierd worden. Daarom biedt de Brightlands Chemelot Campus de komende maanden een kijkje achter de schermen. Ontdek de doorbraken op het gebied van circulaire materialen, duurzame chemie en biomedische innovaties waar mens en milieu steeds beter van wordt. 

De campus blikt ook alvast vooruit. Welke stappen kunnen de bedrijven de komende jaren nog zetten? En welke waanzinnige ideeën verzinnen de studenten die aan de campus verbonden zijn? Een ding is zeker: de Brightlands Chemelot Campus staat voor ambitie, vooruitgang en circulariteit. 

Nieuwkomers en talenten

Het eerste evenement, de New Residents & Talent Show, staat al op de agenda. Op dinsdag 10 mei stellen de nieuwste leden op de campus zich voor en verklappen ze alles over de laatste technieken in hun vakgebied. Ondertussen stellen middelbare scholieren, de Europaschule Herzogenrath en het Porta Mosana College Maastricht de nieuwste ontwerpen van gerecyclede textiel voor. 

Dit valt onder het project Het Talent Centraal van CHILL en Wanderful. Kom en laat je inspireren. Meld je hier aan voor het eerste jubileum-event. 

Aangekondigde events 

  • 10 mei: New Residents and Talent Show
  • 29 juni: Symposium 10 jaar Brightlands Chemelot Campus
  • 29 en 30 september: Werksessie World Economic Forum
  • 1 oktober: Weekend van de Wetenschap
<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen