6 sep 2018

Brightlands en Fraunhofer samen in productie grondstof 3D-printing

Geavanceerde 3D-printing met thermoplastische composieten: om dat doel te bereiken, gaan het Duitse Fraunhofer Instituut voor Microstructuur van Materialen en Systemen (IMWS) en Brightlands Materials Center in Geleen samenwerken.

De partners willen vezelversterkte thermoplastieken optimaliseren om ze bij uitstek geschikt te maken voor 3D-printen op industriële schaal.
Bij 3D-printen of additive manufacturing, zoals het ook wordt genoemd, worden verschillende materialen gebruikt, zoals metalen, synthetische harsen en polymeren, keramiek of koolstofmaterialen. Het 3D-printen van polymere materialen biedt speciale voordelen door het lage gewicht van de eindproducten, zeer flexibele ontwerpmogelijkheden of de mogelijkheid om sensoren te integreren.

In het Duits-Nederlandse project willen Fraunhofer IMWS en het Brightlands Materials Center de voordelen van individuele productie door middel van 3D-printen en de aantrekkelijke eigenschappen van vezelversterkte thermoplastische materialen combineren.

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen