18 aug 2021

Brightlands en Moderna zoeken 25 nieuwe talenten

De eerste 25 vacatures voor coronavaccinproducent Moderna bij Brightlands Chemelot staan open. Moderna is op zoek naar technische en wetenschappelijke profielen.

Enkele maanden geleden kondigde Brightlands Chemelot en moederbedrijf Lonza aan dat de productie van het coronavaccin van Moderna, ook wel Spikevax genoemd, zou worden uitgebreid naar Geleen.

Eind 2021 moet de productie van het vaccin starten. Om dat goed te laten verlopen, heeft Lonza 25 vacatures opengesteld, onder andere voor kwaliteitsmanagers, biotech wetenschappers en materiaalexperts. 

Sitemanager van Lonza Brightlands Maria Löflund geeft aan blij te zijn met de uitbreding. "Hier vindt je een groot netwerk van hoogopgeleid en gespecialiseerd talent. Samen met de kennis en ervaring binnen Lonza zelf verwachten we dat de nieuwe productielijn in Geleen een succes wordt."

Naar verwachting zal de nieuwe fabriek in Geleen tot 10 keer zoveel vaccins kunnen produceren. Volgens Lonza heeft zowel direct als op lange termijn een sterke invloed op de coronapandemie.

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen