8 okt 2019

Brood- en banketbakkerij Mestrom provinciewinnaar Beko Speculaaskeuring 2019

Brood- en banketbakkerij Mestrom uit Born bakt de lekkerste speculaasjes met amandelen én gevulde speculaas van Limburg. Dit blijkt uit de uitslag speculaaskeuringen 2019 die dit jaar opnieuw werd georganiseerd door Beko Coöperatie.

Bakkers konden 3 soorten speculaas laten keuren: speculaasjes met amandelen, speculaasjes zonder amandelen en gevulde speculaas. De speculaas werd vervolgens beoordeeld door een consumentenpanel en een vakjury. Consumenten- en vakjury hanteerden deels verschillende beoordelingscriteria. De vakjury keurde producten ‘blind’ en kreeg de verpakking niet te zien.

Bakkerij Mestrom uit Born werd uitgeroepen tot provinciewinnaar van Limburg voor de speculaasjes met amandelen en de gevulde speculaas. De eerste prijs voor de beste Limburgse speculaasjes zonder amandelen ging naar banketbakkerij van Betteraij uit Reuver.

Provinciewinnaars 2019
Juryvoorzitter Frank van Sprang: “Er werden 275 ambachtelijke speculaasproducten gekeurd: 102 speculaasjes zonder amandelen, 103 speculaasjes met amandelen en 70 stuks gevulde speculaas. Het doel van Beko met de speculaaskeuringen is de kwaliteit van speculaas bij de ambachtelijke bakker te verbeteren en bakkers ‘tools’ te geven zich als ambachtsman te profileren. Men moest minimaal een 7 halen om in aanmerking te komen voor een certificaat en een posterpakket. Opmerkelijk is dat er dit jaar veel meer speculaasproducten beloond werden met een hoger cijfer dan een 7. Daaruit concluderen we dat de kwaliteit van speculaas bij de ambachtelijke bakker verbeterd is. Per categorie en per provincie zijn bakkers benoemd tot provinciewinnaar van 2019.”

Lees meer over de ‘Uitslag speculaaskeuringen 2019’

Brood- en banketbakkerij Mestrom
Alle brood- en banketspecialiteiten van Mestrom worden vervaardigd in een moderne bakkerij aan de Molenstraat 49b te Born. Het volledige assortiment wordt in alle zaken aanboden, waarvan vijf zich  bevinden in de gemeente Sittard-Geleen.
 
www.mestrom.nl << Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen