29 jan 2020

Chemieconcern Sabic zet belangrijke stappen in de strijd tegen plastic afval

Chemieconcern SABIC, met het Europese hoofdkantoor in Sittard en een productielocatie in Geleen, gaat zich actief inzetten voor de reductie van plastic afval.

Het Saudische bedrijf gaat onder andere een proeffabriek bouwen op de Chemelot campus in Geleen die afvalplastic verwerkt zodat het geschikt wordt als grondstof voor naftakrakers. Sabic verwacht dat de fabriek in 2021 operationeel zal zijn.  

TRUCIRCLE™
Afgelopen week maakte het Saudische bedrijf tijdens het World Economic Forum in het Zwitserse Davos bekend met het zogenaamde TRUCIRCLE™ - initiatief zich in te zetten voor het recyclen van plastic. SABIC wilt dit samen doen met andere globale marktleiders. Het bedrijf geeft aan dat plastic afval alleen vermindert als consumenten, retailers, recyclers en fabrikanten samen de handen ineen slaan.

In lijn met deze visie, heeft SABIC het afgelopen jaar nauw samengewerkt en de eerste TRUCIRCLE™ - oplossingen geleverd aan klanten en merkeigenaren als Unilever en Tupperware. Sabic hoopt daarmee een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld en klanten te helpen doelen in relatie tot duurzaamheid te behalen.  

Plastics Recycling Awards
Het Certified Circular Polypropylene product van SABIC is overigens een van de genomineerden van de Plastics Recycling Awards Europe 2020. Dit product wordt onder andere door Unilever gebruikt voor de verpakking van Magnum-ijs. De winnaar van de award wordt op 26 maart bekendgemaakt in de RAI in Amsterdam.  

www.sabic.com << Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen