28 okt 2019

DSM-Niaga, ECOR en partners gaan samenwerken en brengen circulaire panelen op de markt

DSM-Niaga, gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen, is verheugd om samen met ECOR een aantal nieuwe samenwerkingen aan te kondigen.

De bedrijven gaan samenwerken met Royal Auping, Canary Company, Cartoni Design, Concourse, Intos, König+Neurath, Occony, Triboo en Zwartwoud. “We zijn eenvoudigweg beter samen”, zegt Kelly Hall, Managing Director bij DSM-Niaga. Eric Logtens, CEO Europe bij ECOR, voegt hieraan toe: “Onderdeel zijn van deze gemeenschap is stimulerend, zowel in de praktijk als in de geest”.

Duurzame samenwerking
DSM-Niaga en ECOR werken al sinds 2017 samen aan ‘groene’ oplossingen voor de meubelindustrie. Samen hebben ze herbruikbare panelen op basis van cellulose ontwikkeld die schuimbord, vezelplaat of MDF kunnen vervangen en geen lijm bevatten. De nieuwe samenwerkingen brengen de ontwikkeling van duurzame meubels in een nieuwe fase.

Wetenschappers en ingenieurs van DSM-Niaga ontwikkelen circulaire producten met een uitstekende kwaliteit en functionaliteit. Het doel is om alledaagse producten op een makkelijke en betaalbare manier volledig recyclebaar te maken zonder daarbij de kwaliteit en de prijs van het product in gevaar te brengen. Het eerste product dat DSM-Niaga op de markt bracht was tapijt.

ECOR, met een vestiging in Venlo, biedt duurzame materialen en oplossingen aan op het gebied van interieur, meubels en tentoonstellingen. De samenwerking tussen DSM-Niaga en ECOR toont aan dat duurzame en kwalitatieve gelamineerde panelen geproduceerd kunnen worden zonder giftige ingrediënten én dat alle materialen oneindig hersteld en hergebruikt kunnen worden.

De circulaire panelen zijn o.a. geschikt voor meubeltoepassingen in huis, kantoor en scholen. Er kunnen bijvoorbeeld tafels en kasten van worden gemaakt. Afgelopen vrijdag hebben alle betrokkenen tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven de handtekeningen onder een samenwerkingsovereenkomst gezet.  

www.dsm-niaga.com << Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen