5 feb 2020

Expertisecentrum Cyberweerbaarheid organiseert workshop ‘veilig digitaal werken’ voor ondernemers

Ook in Limburg starten cybercriminelen hun aanval op grote bedrijven steeds vaker bij de zwakste schakel in de keten. Vaak zijn dit de toeleveranciers in het midden- en kleinbedrijf, zo blijkt uit onderzoek.

In de praktijk hebben veel kleine bedrijven hun cyber security (nog) niet optimaal ingericht. Enig idee hoe goed jouw bedrijf digitaal is beveiligd? En welk potentieel risico je vormt voor je eigen klanten?

Workshop digitale veiligheid
Het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid (ECCW) helpt ondernemers antwoord te geven op dit soort vragen en de kennis over cyber crime te vergroten. Daarom wordt dinsdag 11 februari van 09.00 tot 12.00 uur voor ZZP’ers de workshop ‘veilig digitaal werken’ georganiseerd bij de Media Inn in Sittard.  

Gestart wordt met een game waarin je als vanzelf leert waar je op moet letten en wat van belang is. Daarna wordt dat praktisch gemaakt. Je wordt gevraagd om je digitale gereedschap – telefoon, tablet, laptop – mee te nemen zodat ter plekke gecheckt kan worden hoe het is gesteld met je digitale veiligheid. En je wordt geholpen met de verbetering ervan. Daarvoor zijn er specialisten aanwezig die zowel met Windows-OS als met iOS overweg kunnen. 

Het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid is een samenwerking van onder andere Digital Trust Center, Ondernemend Limburg, Brightlands Smart Services Campus, CybersecurIT en onderwijsinstellingen.

Datum: 11 februari 2020
Tijd: 9.00 – 12.00 uur
Locatie: Media Inn, Swentiboldstraat 21, Sittard
Deelname: €35,- (inclusief ontbijt) 
Aanmelden: bij Natascha Rouette, natascha@mediainn.nl
Facebookevent: Breakfast Session Cybersecurity: Better Safe Than Sorry
<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen