26 mei 2020

Gemeente Sittard-Geleen verlengt opdracht voor Streetwise

Het gemeentebestuur van Sittard-Geleen verlengt de opdracht voor de stichting Streetwise om te stimuleren dat zich in de centra van Sittard en Geleen nieuwe, kwalitatief goede en duurzame ondernemers vestigen.

Het afgelopen jaar zijn via Streetwise in Sittard acht ondernemers erbij gekomen en is de basis gelegd voor drie nieuwe ondernemers in Geleen. Dit blijkt uit de evaluatie die door het college van B&W is vastgesteld.

"Op basis van die evaluatie hadden we het voornemen om de werkzaamheden van Streetwise op dezelfde voet voort te zetten, want de resultaten zijn goed," licht wethouder Pieter Meekels (binnenstedelijke ontwikkelingen) toe. ,"Na het tweede kwartaal zal overigens een tussenevaluatie plaatsvinden, waarin we ook de gevolgen opnemen van de coronacrisis. Op basis daarvan bekijken we hoe Streetwise nog beter zijn kennis en ervaring kan inzetten bij het versterken van de economische bedrijvigheid in de centra van Sittard en Geleen."

"Onze aanpak is één puzzelstukje in het geheel dat een sterke binnenstad maakt. Juist in deze tijd maken lokale ondernemers met een persoonlijk netwerk het verschil", leggen Leonie Kuepers en Sjaak Vinken van Streetwise uit.

Dankzij Streetwise zijn in 2019 acht* nieuwe ondernemingen naar het centrum van Sittard gekomen. Daarmee komt het totaal aantal gerealiseerde bedrijven sinds Streetwise vier jaar geleden in Sittard startte, op 28. Hiervan zijn er overigens nog 21 actief die samen goed zijn voor 4.000 vierkante meter winkeloppervlak, 140 werknemers en 1,7 miljoen euro aan investeringen.

In Geleen, waar Streetwise in de loop van vorig jaar met zijn werkzaamheden is gestart, zijn in 2019 nog geen directe vestigingen gerealiseerd. Maar inmiddels hebben de inspanningen van het bureau in 2020 de eerste vruchten afgeworpen met de komst van onder meer ijssalon (BikiGelato), een bloemist (floral Design studio Balt) en het maatschappelijk concept Samen Bijzonder.

Ook in 2020 is Streetwise actief in de centra van Sittard en Geleen. De kernopdracht, die tot stand is gekomen in nauw overleg met de beide centrummanagementorganisaties, blijft om zich in elk centrum vijf duurzame nieuwe ondernemers te laten vestigen in een leegstaand winkelpand. Daarnaast gaat Streetwise een evenement organiseren waarbij kennisuitwisseling plaatsvindt tussen nieuwe ondernemers.

"Uiteraard zullen we samen met Streetwise, de centrummanagementorganisaties en de individuele ondernemers ons uiterste best blijven doen om Sittard en Geleen zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor winkelend en recreatief publiek. Maar het is volgens ons goed om in juli te bespreken of de aanpak moet worden aangepast aan de nieuwe economische omstandigheden in Nederland", aldus wethouder Pieter Meekels, die aangeeft dat Streetwise en de beide centrummanagementorganisaties met elkaar afspraken hebben gemaakt over praktische samenwerking, onderlinge communicatie en bestuurlijke samenwerking.

*De nieuwe ondernemingen in het centrum van Sittard:

Local’s 
Akos Design 
Happy Screamers
Complete Fashion Boutique  
Blie woon&droom 
Dance Studio On Fire 
Phinomenall Beauty Lounge 
La Cubanita  << Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen