15 jul 2019

GooFra Optics uit Geleen genomineerd voor de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2019

GooFra Optics uit Geleen is met hun baanbrekende spectrometrie technologie in de categorie ‘circulaire economie & klimaat’ genomineerd voor de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2019.

De prijs, die in het leven is geroepen door de Rabobank, stimuleert ondernemers met innovatieve oplossingen.

GooFra Optics heeft een technologie ontwikkeld waarmee het mogelijk is om plasticafval nog beter te kunnen herkennen. Als het plastic beter kan worden gescheiden hoeft er minder plastic te worden verbrand, zijn er minder grondstoffen nodig en wordt er CO2 uitstoot bespaard, wat veel beter is voor het milieu. GooFra Optics wil hiermee een bijdrage leveren aan de circulaire economie. 

Deelnemers konden zich inschrijven in drie categorieën: ‘food & agri’, ‘circulaire economie & klimaat’ en ‘vitale gemeenschappen & zorg’. De jury heeft uit 380 duurzame innovatieve ideeën uiteindelijk dertig kandidaten geselecteerd die hun idee mogen presenteren. GooFra Optics zal, samen met andere genomineerden in de categorie ‘circulaire economie & klimaat’ op 6 september een presentatie geven op het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht.  

Uiteindelijk zullen negen finalisten worden geselecteerd. Op 26 september zullen zij hun innovatie nogmaals presenteren tijdens het event Springtij 2019 op Terschelling. Tijdens Springtij zal in elke categorie een winnaar bekend worden gemaakt. Nieuwsgierig naar alle genomineerden? Klik hier voor een overzicht.
 
Goofra Optics
Hofdwarsweg 57 A
6161DE Geleen
 
www.goofraoptics.com

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen