19 jan 2021

Itero vestigt fabriek op Brightlands Chemelot Campus

Het Britse Itero kondigt aan een innovatieve demonstratiefabriek te gaan bouwen voor het recyclen van plastic afval op de Chemelot Campus in Sittard-Geleen. De fabriek moet in 2023 operationeel zijn en investeert 23 miljoen euro.

Het bedrijf Itero, opgericht in 2010 en gevestigd in Londen, heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld. Moeilijk te recyclen plastic afval wordt omgezet in een grondstof die kan worden gebruikt om nieuw plastic te produceren. Daarbij maakt de installatie gebruik van pyrolyse waarbij heel weinig CO2 en afvalmateriaal vrijkomt.

Simon Hansford, CEO van Itero vertelt via WijLimburg: “Met deze duurzame én winstgevende technologie dragen we bij aan het oplossen van het wereldwijde plasticafval probleem. Met de demonstratiefabriek kunnen we aantonen dat we in staat zijn op een efficiënte, winstgevende manier waardevolle grondstoffen te maken van plastic afval.”

Planning
De overeenkomst tussen Itero en Brightlands werd reeds in 2020 getekend. Dit jaar wordt er gestart met alle voorbereidingen en in 2023 moet de installatie gaan werken.  

Locatie:
Simon Hansford via WijLimburg: “De Brightlands Chemelot Campus is voor ons een ideale locatie. Een ecosysteem met partijen die werken aan baanbrekende technologieën om nieuwe grondstoffen te maken uit afval, waaronder afvalplastic. Centraal gelegen met goede verbindingen. En we sluiten aan bij de ambities van de campus op circulair gebied. We leveren graag een bijdrage aan de eerste Europese Circular Hub.”

Chemelot Circular Hub
Brightlands Chemelot Campus wil steeds meer inzetten op een circulaire toekomst. Daarvoor hebben ze de Chemelot Circular Hub opgericht. De focus ligt op bedrijven met baanbrekende technologieën waarbij afval weer wordt gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Het Britse bedrijf Itero past hier perfect bij. 

   << Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen