1 aug 2019

Junckerplan: Boels Rental krijgt EU-lening van 50 miljoen euro

De Europese Investment Bank (EIB) leent Boels Rental in Sittard 50 miljoen euro voor de aanschaf van nieuwe voertuigen en machines.

Het geld valt onder het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), de hoofdpijler van het Investeringsplan voor Europa, ook wel het Junckerplan genoemd.

De financiering wordt door Boels gebruikt om nieuwe voertuigen, machines en aanverwante apparatuur aan te kopen voor haar verhuur- en leasingactiviteiten, zo laat de Europese Commissie in een persbericht weten. Door een grotere beschikbaarheid van de benodigde apparaten, steunt Boels een circulair bedrijfsmodel, waarbij deze apparatuur niet meer wordt aangekocht, maar wordt geleased of gehuurd. Hierdoor worden machines efficiënter gebruikt en verminderen de vervuiling door CO2-uitstoot en het aantal afgeschreven machines.

Beter klimaat

CEO Pierre Boels: “Door het huidige consumptiemodel raken onze natuurlijke bronnen snel uitgeput. Het circulaire model is één van de oplossingen in het bestrijden van grondstofschaarste en klimaatverandering.” EIB-vicepresident Emma Navaro: “Boels is een prima voorbeeld van een bedrijf dat z’n steentje bijdraagt aan een beter klimaat. Het bedrijf doet dat door bouwondernemingen van materieel te voorzien waarmee ze kwaliteit kunnen bieden, zonder dat zelf te moeten aanschaffen.”

Eerste familiebedrijf

Boels is het eerste familiebedrijf in Nederland dat een EIB-lening krijgt, dankzij het Junckerplan. In totaal worden er momenteel door heel Europa 967.000 mkb-bedrijven met dit plan ondersteund.

Bron: Europese Commissie | WijLimburg

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen