10 mei 2019

Kasteel Limbricht wordt multifunctioneel horecabedrijf

Horecaondernemer Igor Stel gaat naast de voorburcht nu ook de uit 1622 stammende motteburcht exploiteren. Deze wordt de komende maanden stevig aangepast en heringericht.

Na afloop van de bouwwerkzaamheden gaat de ondernemer de in totaal zeventien opgeleverde zalen en ruimten multifunctioneel inzetten. Daarmee komt er een einde aan de leegstand van de burcht en wordt het hele kasteeldomein voor het eerst in de geschiedenis toegankelijk voor publiek. Stel sluit daartoe binnenkort een tienjarig huurcontract af. Eigenaar van Kasteel Limbricht, de lokale stichting SKL, geeft aan blij te zijn met de nieuwe bestemming van het slot. De vrijgekomen zalen en ruimten zullen worden ingezet voor de meest uiteenlopende gebeurtenissen: van vergaderingen en congressen tot feesten en partijen. De ridderzaal krijgt de functie van trouwzaal.  

De kosten van de bouwwerkzaamheden, door Stel geschat op enkele tonnen, wordt voor ongeveer de helft gefinancierd door de horecaondernemer zelf. De rest komt voor rekening van SKL. De verwachting is dat het nieuwe horecabedrijf begin 2020 de deuren opent. 

Bron: De Limburger

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen