2 apr 2019

Katoen Natie investeert 80 miljoen op en nabij de Chemelot site in Sittard-Geleen

Katoen Natie investeert de komende jaren 80 miljoen euro in logistieke platformen op en nabij de Chemelot site in Sittard-Geleen. Op die manier wil de groep de groeiende chemische industrie en haar eigen positie in de regio versterken.

De belangrijkste investering wordt een nieuwe terminal op de Chemelot site, bestaande uit 54.500 m² magazijnruimte en 207 silo’s. Daarnaast breidt Katoen Natie haar logistieke terminal in Nuth uit met 10.000 m² magazijnruimte en 60 silo’s. Verder werd een stuk grond aangekocht aan de Mitsubishi Avenue in Born, waar een magazijn van 35.000 m² zal worden gerealiseerd. Ook in transportcapaciteit voor de regio wordt dit jaar verder geïnvesteerd.

Belangrijk knooppunt

Katoen Natie heeft sinds 2013 verschillende logistieke terminals in Nederlands- en Belgisch-Limburg overgenomen. In de vestigingen in Nuth, Born, Geleen, Elsloo, Tüddern en Maasmechelen werken momenteel 250 mensen. Door de investering komen daar nu 75 nieuwe banen bij. Chemelot is met een oppervlakte van 800 hectare één van de belangrijkste chemische knooppunten in Europa. Op de site werken in totaal meer dan 8.000 mensen.

Meer informatie: www.chemelot.nl/nieuws

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen