15 mrt 2019

Limburgs grootste zonneweide Louisegroeve op Chemelot terrein in gebruik genomen

Sinds afgelopen vrijdag levert zonneweide Louisegroeve hernieuwbare stroom met een capaciteit voor ongeveer 1000 huishoudens. Met een oppervlakte van 5,7 hectare en 10.573 modules is de Louisegroeve de grootste zonneweide in de provincie Limburg.

Zonneweide Louisegroeve is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen verschillende lokale, euregionale en internationale bedrijven. Het initiatief brengt innovaties van DSM samen met de expertise van NaGa Solar in het ontwikkelen van zonneparken en de duurzaamheidsdoelstellingen van Chemelot. De panelen zijn afkomstig van Tata Power Solar.

Succesvol project

Het complexe project is door nauwe samenwerking van alle betrokken partijen nu succesvol afgesloten. CEO van NaGa Solar Henny Pelsers licht toe: “Binnen de provincie Limburg is zonneweide Louisegroeve hét voorbeeld van de energietransitie waar continu voor gepleit wordt en die zo hard nodig is. Louisegroeve is daarmee wederom een voorbeeld van de succesvolle samenvoeging van onze lokale kenniseconomie en innovatiedrang.”

Innovatieve toepassingen

De modulesop op de zonneweide zijn door NaGa Solar voorzien van meerdere functies. Daarnaast heeft DSM Advanced Solar ervoor gezorgd dat de achterzijde van de zonnepanelen honderd procent recyclebaar is. Bovendien zijn alle modules voorzien van een efficiëntie verhogende coating, waardoor meer dan 3% stroom kan worden opgewekt.

Testlocatie

Een gedeelte van het zonnepark fungeert als één van de wereldwijde testlocaties voor DSM’s geavanceerde materialen voor zonne-energie. De resultaten worden door fabrikanten van zonnepanelen gebruikt bij de ontwikkeling van effectievere, duurzame en betaalbare oplossingen.

Bron: Chemelot

Meer informatie

www.chemelot.nl
www.nagasolar.nl 
www.tatapowersolar.com 

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen