9 dec 2019

Limburgse mkb-bedrijven ontwikkelen innovatieve racefiets op de Brightlands Chemelot Campus

Een consortium van Limburgse bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf hebben in samenwerking met de Brightlands Chemelot Campus een innovatieve lichtgewicht racefiets ontwikkeld, die op maat en naar wensen van de toekomstige gebruiker wordt gemaakt.

Het prototype van deze ‘100% Limburg Bike’ is naar verwachting over een half jaar gereed.

Consortium
Het consortium, bij elkaar gebracht door de Brightlands Chemelot Campus, bestaat uit CeraCarbon, Mullens Sports & Health Innovations, Belgian Cycling Factory, Eurocarbon, Kembit, Brightlands Chemelot Campus, Brightlands Materials Center en Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL).

Door te kiezen voor het ontwikkelen van een racefiets, speelt het consortium in op de groeiende populariteit van de wielersport en op het positieve effect van sport op de gezondheid.

Innovatief
De 100% Limburg Bike onderscheidt zich op innovatief gebied door het gebruik van diverse 3D print-technologieën en ontwikkelingen. Daarnaast is de voorvork onbreekbaar door de combinatie van carbon- en Dyneema® vezels. Tot slot zijn er lijmtechnieken gebruikt die ook in de vliegtuig- en automotive-industrie worden toegepast en is er een zogenaamde ‘sensins-functionaliteit’ toegevoegd, waardoor continu kan worden gemonitord aan welke belasting de fiets wordt blootgesteld.
 
Wanneer en waar de sportieve fietsliefhebber de 100% Limburg Bike kan bestellen en welk prijskaartje er dan aan hangt, is nog onbekend. De intentie is om de racefiets vanuit Limburg op de markt te brengen.  

Kijk voor meer informatie op: www.limburgbike.brightlands.com

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen