6 nov 2019

Nieuw laboratorium en technologie- en innovatiecentrum geopend op de Brightlands Chemelot Campus

De Brightlands Chemelot Campus in Geleen is volop in beweging. Recentelijk opende het Brightlands Materials Center een nieuw laboratorium op de campus en vierde Sabic op hetzelfde terrein de opening van een nieuw technologie- en innovatiecentrum.

Brightlands Materials Center opent nieuw laboratorium
Het Brightlands Materials Center heeft met de opening van een nieuw laboratorium op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen de mogelijkheden voor het verwerken en testen van thermoplastische composieten uitgebreid. Het laboratorium ondersteunt de belangrijkste doelen van het programma Lightweight Automotive, waarin het optimaal verwerken en recyclen van thermoplastische composieten hoofdpijlers zijn. Thermoplastische composieten wordt ook wel ‘het materiaal van de toekomst’ genoemd. Het is superlicht, sterk en stijf, maar ook duurzaam en recyclebaar.
 
Het laboratorium werd donderdag 31 oktober officieel geopend door Ruud Burlet, Gedeputeerde Duurzaamheid, Milieu en Aanbestedingen.

Het Brightlands Materials Center is een internationaal onderzoeks- en ontwikkelingscentrum op het gebied van polymere materialen. Het centrum ontwikkelt innovatieve en duurzame materialen die een oplossing bieden voor de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst.  

Lees meer | www.brightlandsmaterialscenter.com

SABIC  opent nieuw ‘Caps & Closures’ technologie- en innovatiecentrum
Sabic, wereldleider in de chemische industrie, opende recentelijk een nieuw technologie- en innovatiecentrum dat volledig is gewijd aan het ‘Caps en Closures’ segment in Geleen. De investering vormt het bewijs voor SABIC’s toewijding aan de industrie om nieuwe materialen en technologieën te ontwikkelen die gefocust zijn op ‘Caps en Closures’, ofwel toepassingen en materialen voor het afsluiten van producten. Denk bijvoorbeeld aan plastic doppen en overige afsluitsystemen.

De openingsceremonie van de nieuwe faciliteit werd geleid door Sergi Monros, SABIC vice-president Performance Polymers & Industry Solutions, Petrochemicals. De opening van de faciliteit komt slechts een jaar nadat SABIC haar sectororganisatie voor Caps & Closures heeft opgericht.

“Met onze toegewijde organisatie hebben we al een sterke focus op innovatiegedreven oplossingen om te voldoen aan de veranderende markttrends die onze klanten in dit strategische segment eisen”, zegt Monros. “Deze nieuwe ultramoderne faciliteit stelt ons in staat om het tempo te versnellen door toonaangevende materialen en technologieën te gebruiken die gericht zijn op een reeks aanverwante toepassingen – niet alleen doppen en sluitingen, maar ook pompen, doseersystemen en andere mechanismen voor het leveren van producten voor dranken, food en non-food toepassingen.”

Lees meer | www.sabic.com << Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen