14 jun 2020

Nieuwe destillatie-plant Isobionics® op Brightlands Chemelot Campus in Geleen

Het biotechbedrijf Isobionics® op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen zet een volgende stap in de productie van natuurlijke geur- en smaakstoffen.

De onderneming die in 2019 werd overgenomen door BASF gaat nu zelf destilleren en wil nieuwe geur- en smaakstoffen ontwikkelen. Hiervoor wordt een destillatie-plant gebouwd op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.

Gedeputeerde Ruud Burlet van de Provincie Limburg geeft aan: "De verdere uitbreiding van Isobionics op de Brightlands Chemelot Campus toont aan dat bedrijven hierdoor kunnen groeien en ook bij volgende fases in hun ontwikkeling voor Limburg kiezen. Daar zijn we trots op. De innovatieve biobased producten van Isobionics versterken het ecosysteem in Limburg op dit gebied."

Officiële startsein 
Op 2 juni jongstleden werd door Toine Janssen, CEO Isobionics, Ruud Burlet, gedeputeerde van de Provincie Limburg en Bert Kip, CEO van Brightlands Chemelot Campus, het officiële startsein gegeven voor de bouw van de destillatie-plant op de campus. Alles is erop gericht om eind november al te starten met productie. 

Bert Kip is blij met de uitbreiding. "In de afgelopen jaren hebben we Isobionics steeds verder zien groeien op de campus. We zijn daarom zeer verheugd dat Isobionics ervoor heeft gekozen om zijn volgende uitbreidingsstap op de campus te zetten."

Uniek in de wereld 
De wijze waarop Isobionics natuurlijke geur- en smaakstoffen maakt is uniek in de wereld. Dankzij een innovatief fermentatieproces is Isobionics uitgegroeid tot een succesvol biotechbedrijf. Een van de eerste producten die het bedrijf op de markt bracht, is de geur- en smaakstof valencene, die onder meer wordt gebruikt in frisdranken. Isobionics valencene levert een constante hoge kwaliteit en is onafhankelijk van weers- en oogstomstandigheden. 

Toine Janssen van Isobionics benadrukt: "Dankzij de steun van de Provincie Limburg en de mogelijkheden op de Brightlands Chemelot Campus kunnen we zelf gaan destilleren en ons proces op betekenisvolle schaal uitvoeren. Door de gegevens die we nu gaan verzamelen wordt opschaling van het proces naar grotere installaties mogelijk gemaakt. Het is bovendien de bedoeling dat we dit jaar naast valencene zes nieuwe geur- en smaakstoffen gaan ontwikkelen."

www.brightlands.com << Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen