7 mrt 2020

Provinciale Staten steunt uitbreiding Brightlands Chemelot Campus

Provincie Limburg gaat akkoord met een investering van ruim 13 miljoen euro om de Brightlands Chemelot Campus uit te breiden. Dit meldt De Limburger. Uitbreiding is noodzakelijk omdat de bestaande campus vol begint te raken.

Het geld wordt besteed aan het bouwrijp maken van het terrein en het aanleggen van infrastructuur. Het is de bedoeling dat aan de noordzijde van het Chemelot-terrein op korte termijn gestart wordt met de bouw van Brightlands 3: een gloednieuw campusgebouw. In totaal is er plek voor dertien tot vijftien nieuwe gebouwen. De gefaseerde uitbreiding zal ongeveer tien tot twintig jaar duren. 

Lees het hele artikel in De Limburger


Wereldwijd erkende, innovatieve campus 
De Brightlands Chemelot Campus is een unieke locatie voor innovatieve start-ups en bedrijven, vooruitstrevende kennisinstituten, gewaagde ondernemers, wetenschappelijk onderzoekers, getalenteerde studenten en investeerders. De focus ligt op slimme materialen en duurzaam produceren. Bij de start in 2017 waren er 2500 mensen actief op de campus. Het doel is om uit te groeien tot een gemeenschap van ruim 3900 leden in 2023.  

www.brightlands.com/brightlands-chemelot-campus  << Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen