31 mrt 2020

SABIC doneert beschermingsmiddelen aan het UMC+ Maastricht

SABIC, met het Europese hoofdkantoor in Sittard en een productielocatie in Geleen, doneert ruim 3.200 persoonlijke beschermingsmiddelen aan het Maastricht University Medical Center+ (UMC+).

De donatie, die verricht wordt vanuit de productielocatie in Geleen, bestaat uit FFP2 maskers, handschoenen, overalls en veiligheidsbrillen. De materialen worden beschikbaar gesteld aan de eerstelijns verzorgenden om de COVID-19 pandemie in te dammen. SABIC’s productielocatie in Geleen heeft nu de volgende materialen gedoneerd:

- 250 FFP2 maskers
- 2.500 paar steriele handschoenen
- 300 sets veiligheidsoveralls
- 200 sets veiligheidsbrillen

John Bruijnooge, General Manager SABIC Site Geleen: “COVID-19 vraagt veel van ons allemaal, maar het is vooral een moeilijke tijd voor onze eerste hulp- en zorgmedewerkers die in de eerste lijn vechten tegen het virus om onze kwetsbare personen in de samenleving te beschermen. We zijn blij dat we hen kunnen ondersteunen met deze donatie en zullen ons blijven inzetten om maatschappelijke initiatieven tijdens deze crisis te helpen waar we kunnen.”

SABIC
SABIC is wereldwijd leider in gediversifieerde chemicaliën met het hoofdkantoor in Riyad, Saoedi-Arabië. Op wereldwijde schaal worden er verschillende soorten producten geproduceerd: chemicaliën, grondstoffen en hoogwaardige kunststoffen, voedingsstoffen en metalen. SABIC kwam begin dit jaar in het nieuws vanwege de actieve inzet voor de reductie van plastic afval. 

SABIC zal ten tijde van verdere ontwikkelingen van het coronavirus zorg dragen voor de gezondheid van de eigen medewerkers zodat de productie van essentiële materialen zoals plastics voor toepassingen in de zorg door kan blijven gaan.

Lees meer

--

Foto: Chemelot << Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen