21 jan 2021

SABIC en Plastic Energy starten met bouw van baanbrekende recycling unit in Geleen

SABIC en Plastic Energy starten met de bouw van 's werelds eerste commerciële unit die op grote schaal gecertificeerde circulaire polymeren vanuit gebruikt plastic gaat produceren. Een project dat bijdraagt aan een circulaire economie van plastics.

Plastic moet duurzamer worden en daar blijven SABIC en Plastic Energy zich voor inzetten. “Deze ontwikkeling in dit baanbrekende project brengt ons een stap dichter bij de verandering die nodig is om wereldwijd een circulaire industrie te worden,” zegt Fahad Al Swailem, Vice President, PE & Sales bij SABIC. “We hebben belangrijke externe, wereldwijde uitdagingen overwonnen om deze belangrijke mijlpaal te bereiken en blijven ons volledig inzetten om de cyclus te sluiten voor gebruikt plastic. We blijven op een hoog niveau samenwerken met onze partners in de gehele waardeketen om dit te bereiken.”

Op dit moment start SABIC en Plastic Energy met de engineering- en constructiefase voor de unit, die in Geleen wordt gevestigd.  Naar verwachting wordt deze unit in de tweede helft van 2022 in bedrijf genomen. 

De gecertificeerde circulaire polymeren van SABIC worden geproduceerd met behulp van de innovatieve recyclingtechnologie van Plastic Energy om laagwaardige, gemengde en gebruikte plastics, die anders bestemd zijn voor verbranding of storting, om te zetten in TACOIL. De TACOIL wordt dan als alternatief voor traditionele fossiele materialen ingezet om nieuwe circulaire polymeren te produceren.  << Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen