25 sep 2020

SABIC lanceert duurzame verpakkingsoplossing voor diepvriesproducten

SABIC heeft een duurzame verpakkingsoplossing speciaal voor diepvriesproducten gelanceerd.

De nieuwe verpakking combineert een verbeterde variant van polyethyleen (PE) met innovatieve folieproductietechnologie. In vergelijking met bestaande PE-folie is de nieuwe folie dunner (20 micrometer). Dit levert een potentiële vermindering van verpakkingsmateriaal op van ongeveer 35 tot 50%. De kleinere dikte van de verpakkingsoplossing minimaliseert de impact op het milieu en ondersteunt merkeigenaren en retailers die ernaar streven hun verbruik van verpakkingsmateriaal te verminderen. De innovatieve folie is daarnaast 100% recyclebaar.

Het nieuwe verpakkingsmateriaal is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen SABIC, folieleveranciers Ticinoplast en Plastchim-T en fabrikant van verpakkingsmachines Syntegon Technology.

SABIC kwam recent nog in het nieuws door een samenwerking met Magnum. De ijsfabrikant gaat zijn ijs verpakken in gerecycled polypropyleen (gerecycled plastic) van SABIC. Hierdoor worden miljoenen kunststof (ijs)bekers volledig herbruikbaar, recyclebaar en composteerbaar.

www.sabic.com << Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen