29 okt 2018

Sittard-Geleen economisch sterkste in Limburg

Elsevier publiceerde een top 50 van economisch best presterende gemeenten in Nederland. Sittard-Geleen kwam als sterkste in Limburg uit de bus.

In de top 50 staan drie steden uit Limburg. Sittard-Geleen steeg van plek 41 naar 27, daarna volgt Roermond (van plek 22 naar 28) en Beek (van plek 61 naar 47).
Als het gaat om waar het meeste wordt verdiend, bezet Sittard-Geleen met een totaal van 5,02 miljard euro zelfs plek 17 op de landelijke kaart. Waar groeide de economie de afgelopen vijf jaren het hardst? Sittard-Geleen/Midden-Limburg staat als regio op plek vier in de landelijke ranglijst.

Rapportcijfer
Om de economische prestaties van een gemeente te bepalen krijgt deze een rapportcijfer dat gebaseerd is op drie pijlers. Ten eerste het aantal arbeidsplaatsen en de spreiding daarvan over het aantal sectoren. Vervolgens; de toegevoegde waarde van alle arbeid en ten slotte het aantal startende bedrijven.

Sittard-Geleen
In Sittard-Geleen wordt per werkende 102.300 euro aan toegevoegde waarde (omzet minus aankoopbedrag) gecreëerd. Vooral met VDL Nedcar en Chemelot (DSM, Sabic, OCI) heeft Sittard-Geleen twee economisch sterke troeven in handen.  

Worden de individuele bedrijven onder de loep genomen, dan is VDL Nedcar met een omzet van 400.000 euro per werknemer de absolute uitblinker. << Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen