14 jul 2021

Startups opgelet: Lohmann en Brightlands zoeken jonge ondernemers voor een challenge

Startups kunnen zich nu aanmelden voor de Lohmann Brightlands Startup Challenge. De challenge is bedoeld om jonge bedrijven een boost te geven en ze te koppelen aan toekomstige partners.

Lohmann GmbH & Co. KG is een wereldspeler op het gebied van hoogwaardige industriële lijmverbindingen. Het bedrijf is altijd op zoek naar nieuwe technologieën, en maakt daarbij gebruik van zijn enorme innovatiecapaciteit. Ook Brightlands is gericht op innovatie, vooral op het gebied van materialen, chemie en circulariteit.

“We hebben eind 2020 al contact gelegd met de campus,” vertelt Evert Smit, Director Scouting en verantwoordelijk voor het managen van dit project aan de kant van Lohmann. “Nu gaat het project de zogenoemde ‘hot phase’ in van kandidaten uitnodigen, gesprekken voeren en selecteren.”


In deze challenge stellen bonding engineers van Lohmann en ervaren ontwikkelaars in de chemiesector van Brightlands Chemelot Campus hun zakelijke expertise en netwerk ter beschikking om startups te ondersteunen.
Voorwaarde voor deelname is dat het bedrijf Technology Readiness Level 3 heeft behaald. Op dat niveau test een bedrijf of de innovatie die ze willen doorvoeren in de praktijk mogelijk is.

In de challenge wordt specifiek gezocht naar bedrijven die nieuwe biobased materialen gebruiken, duurzamere alternatieven voor bestaande verbindingsmaterialen onderzoeken, nieuwe toepassingen zoals die-cutting uitwerken, en nieuwe technologieën zoals 3D-printen integreert in het ontwikkelingsproces.

De challenge loopt tot 4 juli 2022, inschrijven kan tot eind 2021. Wil je je ook inschrijven hiervoor? Kijk dan op de website van Brightlands. << Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen