23 okt 2019

Uitreiking Limburg Export Award 2019

Stamicarbon uit Sittard is één van de drie finalisten voor de Limburg Export Award 2019. De Limburg Export Award wordt ieder jaar door de Export Sociëteit Limburg uitgereikt. De winnaar krijgt een geldprijs van €10.000 en een kunstwerk.

Stamicarbon is samen met Fancom (Panningen) en Nunhems Netherlands (Nunhem) door een vakjury geselecteerd uit negen genomineerde bedrijven. De award is in het leven geroepen door de Export Sociëteit Limburg en wordt ondersteund door de Limburgse Werkgeversvereniging (LWV), MKB Limburg, Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht. In 2018 won Dinnissen Proces Technology uit Sevenum.

Wereldmarktleider van ureum
Stamicarbon is wereldmarktleider op het gebied van technologieontwikkeling en licensing van ureum, een meststof die gebruikt wordt in de kunstmestindustrie. Stamicarbon levert de technologie voor de bouw van fabrieken waarin ureum wordt geproduceerd. Behalve het ontwerpen van nieuwe fabrieken, voert Stamicarbon ook veel aanpassingen uit op bestaande fabrieken. Het gaat hier om aanpassingen die het energieverbruik verlagen of beter aansluiten op de huidige milieueisen. Met het oog op de toekomst wil het bedrijf zich in toenemende mate richten op ‘sustainable agriculture’, een duurzame manier van landbouw bedrijven. Directeur Pejman Djavdan: "Voldoende voedsel produceren voor de gehele mensheid op een manier die zo weinig mogelijk impact heeft op het milieu, dat is mijn droom."

De uitreiking wordt vanavond live uitgezonden op L1TV om 18.00 uur, met een herhaling om 21.00 uur.

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen