14 nov 2019

VDL Nedcar blijft voorlopig BMW’s bouwen

VDL Nedcar en BMW hebben na intensieve gesprekken een eerste basisovereenkomst bereikt waaruit blijkt dat VDL Nedcar ook na 2023 BMW’s blijft bouwen.

De verlenging van de samenwerking waarborgt voorlopig de continuïteit en de werkgelegenheid van de autoproducent uit Born.

VDL Nedcar bouwt sinds 2017 de BMW X1. Naar alle waarschijnlijkheid is dit ook het model waarover in het nieuwe contract afspraken zijn gemaakt. Dit is echter door zowel VDL Nedcar als BMW niet officieel bevestigd, zo meldt De Limburger. Een woordvoerder van VDL Nedcar zou een nieuwe deal hebben bevestigd, maar wil niet toelichten om welk model auto het gaat en hoeveel auto’s er geproduceerd gaan worden.

Toekomst veiliggesteld
Met het nieuwe contract is de toekomst van VDL Nedcar voorlopig veiliggesteld en wordt de werkgelegenheid van duizenden medewerkers gewaarborgd. VDL Nedcar blijft ondertussen in gesprek met zowel BMW als andere opdrachtgevers. Daarmee bestaat de kans dat de autoproducent uit Born in de toekomst ook andere modellen auto’s gaat produceren.  

www.vdlnedcar.nl

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen