26 feb 2019

VDL Nedcar krijgt ruimte voor uitbreidingsplannen

VDL Nedcar heeft uitbreidingsplannen en krijgt ruimte voor het huisvesten van een tweede klant naast BMW. De beoogde uitbreiding gaat gepaard met een productiegroei van ruim 200.000 naar ongeveer 350.000 tot 400.000 auto’s.

Forse investeringen

Een uitbreiding vereist forse investeringen in onder meer de aankoop van gronden en de bouw van nieuwe opslag- en productiehallen. Om toekomstige groei mogelijk te maken hebben VDL Nedcar en de provincie nu een principeakkoord bereikt over de verkoop van gronden ten noorden en zuiden van de fabriek. Tegelijkertijd zijn procedures rondom het bestemmingsplan en vergunningen alvast in gang gezet. Dit voorkomt onnodige vertraging en verstevigt de onderhandelingspositie van VDL Nedcar aanzienlijk. Mocht een tweede klant zich aandienen, is het namelijk van belang dat de autofabrikant het productieproces snel in werking kan stellen.

Omgeving en leefbaarheid

De uitbreidingsplannen zijn een positieve ontwikkeling voor de economie en werkgelegenheid in de regio. Er wordt echter ook rekening gehouden met de gevolgen die een uitbreiding heeft op de directe omgeving, met name voor de kernen Nieuwstadt en Holtum. Een van de mogelijke consequenties is dat wegen rond de fabriek aangepast moeten worden. Omwonenden zullen schriftelijk geïnformeerd worden over de uitbreidingsplannen.

Spoorlijn / Railterminal

De omstreden spoorlijn die de provincie graag wilde realiseren bij VDL Nedcar is nu echter definitief van de baan. Uit onderzoek is gebleken dat deze niet rendabel is. De gemeente Echt-Susteren is blij met het besluit, omdat een spoorlijn / railterminal een grote impact zou hebben gehad op de leefomgeving van de inwoners. 

Kijk voor meer informatie op www.gebiedsontwikkelingvdlnedcar.nl

Wellicht ook interessant: omzet van 3,6 miljard voor VDL Nedcar 

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen