11 mrt 2021

Verschillende ondernemers vieren jubileum in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen heeft veel bijzondere ondernemers die veel liefde en passie voor hun zaak hebben. Trots zijn dan ook deze ondernemers die nu hun 20- en 30-jarig jubileum vieren. Een bijzondere mijlpaal in deze ongewone tijd.

 Theater Het Laagland

Na 20 jaar is Het Laagland dé jeugdtheatervoorziening van Limburg, die in eigen huis, op regionale en (inter)nationale podia een breed publiek aanspreekt. Theater maken waar je van groeit is hun passie. Daarbij moedigen ze kinderen en volwassenen aan hun eigen drijfveren te ontdekken: wie ben je, wat kan je en waar wil je voor gaan. 
Ze hebben inmiddels een eigen plek in Schouwburg De Domijnen en bieden daarnaast ook theater in de wijk aan. In de jongerentheaterwerkplaats laten ze jongeren kennis maken met het vak.  
Artistiek directrice Inez Derksen laat via L1 weten wat haar toekomstplannen zijn: "Naast theatervoorstellingen met ons gezelschap spelen, nog meer de verbinding opzoeken met de mensen hier in de regio, theatervoorstellingen in dialect maken en ook nog meer de wijk in. Dus de verbinding aangaan met wat hier speelt op sociaal-maatschappelijk vlak." 

Theater het Laagland
Monseigneur Claessensstraat 2
6131 AJ Sittard

 Music Machine

Bij Music Machine zijn de afgelopen 30 jaar omgevlogen. Deze music -en lifestylewinkel is gespecialiseerd in goede muziek en trendy streetwear. Daarnaast kun je er ook nog terecht voor je concert- en partytickets.
Het begon allemaal met een grote liefde voor muziek. Daarop besloten Jan van Montfort en compagnon Rino Vincken een speciaalzaak in cd’s en lp’s op te richten.  Tegenwoordig zijn ze gespecialiseerd in alle soorten muziek, zoals Americana, Jazz, Metal, Dance, Sixties, Soul, Funk, Boogaloo, Pop, Blues en vele, vele, vele andere stijlen. Ook voor het repareren van een pick-up of speaker kun je bij ze aankloppen. 

Ze zullen deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zodra de coronamaatregelen het toelaten, zullen ze het vieren met leuke acties. 

Music Machine 
Paardestraat 11
6131 HA Sittard

 Kootjes Bloemenshop

Kootjes Bloemenshop is inmiddels een begrip in centrum Geleen. Wie kent ze niet? Betsy en Ko(otje) Kenter. Op 1 maart 1991 openden ze hun bloemenzaak op de zuid-west-hoek van het V&D Warenhuis. Na 30 jaar wordt je er nog steeds gastvrij ontvangen voor snijbloemen, planten, potten en speciale arrangementen. 
Ook kun je er terecht voor persoonlijke kado-artikelen en heerlijke Woodwick geurkaarsen. 

Kootjes Bloemenshop
Markt 60
6161GK Geleen


Foto: Theater het Laagland, Inez Derksen
          Music Machine
 Kootjes Bloemenshop, Centrum Geleen
       << Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen