22 okt 2019

Wie wordt de Limburgse Ondernemer van het Jaar 2019?

De redacties van De Limburger en WijLimburg organiseren dit jaar de tweede editie van de verkiezing van Limburgse Ondernemer van het Jaar.

Dit jaar is ervoor gekozen het thema duurzaamheid een prominentere rol te geven in de selectie van de bedrijven. Van de 21 geselecteerde bedrijven zijn drie bedrijven gevestigd in Sittard-Geleen.

De bedrijven en ondernemers uit Sittard-Geleen die strijden om de titel zijn:

Ioniqa – Tonnis Hooghoudt
Ioniqa, waarvan de fabriek gevestigd is op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen, is dankzij innovatieve technologieën in staat PET-plastic op industriële schaal eindeloos te recyclen. Ioniqua kan alle soorten en kleuren PET-afval omzetten in waardevolle zuivere grondstoffen. Ioniqa Technologies werd eerder dit jaar door het kabinet benoemd tot Nationaal Icoon, omdat het bedrijf door middel van de PET upcycling technologie een wereldwijde oplossing biedt voor het hergebruiken van materialen.

www.ioniqua.com

Helwig Kozijnen – Bob, Wil en Frank Helwig
Helwig Timmerfabriek is al meer dan 87 jaar een betrouwbare en innovatieve kozijnenproducent. Het Geleense familiebedrijf levert kwaliteitskozijnen voor bouw- en renovatieprocessen. Helwig denkt bij haar productie continue aan mens en milieu. Het productieproces is zodanig opgezet dat alle houtresten worden hergebruikt. In 2011-2012 werd Helwig benoemd tot winnaar van de MVO-prijs Sittard-Geleen.  

www.helwig.nl

Driven by Values – Dennis Fokkinga
Driven by Values in Sittard richt zich op verschillende expertises om fossiele brandstoffen om te zetten naar hernieuwbare energie. Het bedrijf ondersteunt al meer dan 10 jaar gemeenten, provincies, netbeheerders en andere organisaties met het ontwikkelen van energievisies, energiebeleid, gedragen duurzame oplossingen en uitvoeringsprogramma’s.

www.drivenbyvalues.nl

Wil jij je stem uitbrengen? Dat kan nog tot en met zondag 27 oktober. Uit de publieksstemming komen uiteindelijk acht finalisten naar voren. Een vakjury zal deze bedrijven onder de loep nemen en onder de finalisten de winnaar aanwijzen van Limburgs Ondernemer van het Jaar 2019.

Ga direct naar de website van De Limburger om je stem uit te brengen
<< Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws over Sittard Geleen