21 apr 2022

Dit is VISTA College 2.0

Vandaag opent Gouverneur Roemer de vernieuwde lokalen van Vista College aan de Arendstraat.

De feestelijke opening van het vernieuwde schoolgebouw was in handen van Karel van Rosmalen, Voorzitter van het College van Bestuur van Vista en de nieuwe gouverneur van Limburg, Emile Roemer. 

"Beroepsonderwijs staat middenin de samenleving. Wij leiden de mensen op die de zorgsector dragen, logistieke processen bewaken, en nieuwe technieken ontwikkelen. Kortom, onze studenten houden de wereld aan het draaien."  Gouverneur Roemer was het volledig eens met Van Rosmalen. "Hier worden echte vakmensen opgeleid."  

Toekomstbestendig

En dat het een school voor vakmensen is, zie je ook terug aan het nieuwe gebouw.  De nieuwe lokalen zijn, net als de opleidingen zelf, praktijkgericht en toekomstbestendig. De studenten van de opleidingen biologisch-medisch analist en chemisch-fysisch analist zitten in grote labo's met de laatste nieuwe technologie. De opstellingen die de studenten gebruiken, komen rechtstreeks uit ziekenhuizen, de voedselindustrie en van de  Brightlands Chemelot Campus. 

Dankzij de samenwerking tussen Hogeschool Zuyd, CHILL en het bedrijfsleven, zien de studenten snel hoe de technieken die ze leren in de realiteit worden toegepast. Zo ook bij de opleidingen fijnmechanica. Daar staan  meerdere machines die technische bedrijven in de regio hebben gedoneerd. Of die de studenten zelf hebben gebouwd. 

Willen leren

Jeroen Cremers is onderwijskundige leider bij de ICT-tak. Volgens hem ligt de kracht van de opleiding bij het Student based onderwijs. "We creëren een omgeving waarin studenten willen leren. Dankzij het contact met externe partners zien onze studenten welk soort vragen ze kunnen tegenkomen, en hoe ze daar zelf een oplossing voor kunnen vinden." 

In het pand aan de Haviksstraat zitten onder andere de opleidingen tot bedrijfsadministrateur, biologisch-medisch analist, ICT beheerder, productontwerp en de gloednieuwe opleiding geo, data en design. De andere locatie in Sittard aan de Sportzone is vooral bekend van de opleiding CIOS Sport- en bewegingscoördinator.

 

Kijk hier voor een volledige lijst van de opleidingen van Vista in Sittard. 

<< Terug naar nieuwsoverzicht