9 jun 2020

Inschrijven opleiding Zuyd Hogeschool nog steeds mogelijk

Studiekiezers kunnen zich ook na 1 juni nog aanmelden voor een opleiding bij Zuyd Hogeschool. Uitzondering hierop zijn opleidingen die een selectieprocedure hanteren: hiervoor is de aanmeldtermijn reeds gesloten.

Belangrijk is wel dat studiekiezers dit zo snel mogelijk doen. Om een opleiding te volgen bij Zuyd Hogeschool meld je je aan via Studielink. Dit is het landelijk informatiesysteem van Nederlandse hogescholen, universiteiten en DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Je kunt in Studielink de status van je in- en uitschrijving volgen. Nadat je je aanmeldt in Studielink, ontvang je automatisch bericht.

Versoepeling

Als gevolg van de coronacrisis heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen de regels voor de doorstroom vanuit het mbo naar het hbo aangepast. Hierdoor is het voor bepaalde studenten mogelijk toch te starten met een opleiding bij Zuyd, zonder volledige diplomering of zonder voldaan te hebben aan alle toelatingsvoorwaarden. Het gaat dan bijvoorbeeld om de mbo-student die door de coronacrisis nog een of enkele kleine vakken niet heeft kunnen afronden voor 1 september.

Extra hulp bij studiekeuzestress

Scholieren die nog twijfelen over hun studiekeuze kunnen terecht bij online hulp bij studiekeuze op deze website. Zij kunnen hier bijvoorbeeld een studiekeuzetest invullen, chatten met studenten en/of een gratis studiekeuzeadviesgesprek aanvragen. In zo’n gesprek wordt samen met de scholier gekeken welke studierichting of opleiding(en) het beste passen bij de scholier.

Extra aandacht voor nieuwe en uitgaande studenten

Door de coronacrisis kan het zijn dat nieuwe studenten die vanuit het voortgezet onderwijs of het mbo komen (maar bijvoorbeeld ook studenten die in hun laatste jaar zitten), extra behoefte hebben aan begeleiding. Daarom biedt Zuyd extra aandacht voor studenten die in deze situatie zitten. Tegelijkertijd werkt Zuyd samen met de Universiteit Maastricht om de overgang vanuit het hbo naar de universiteit zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ook de studeerbaarheid van opleidingen staat hoog op de agenda. Zo wordt met het programma Succesvol studeren er scherp op gelet dat een opleiding wel ‘te doen’ moet zijn voor een student.

Meer informatie? Ga naar Studeren bij Zuyd

<< Terug naar nieuwsoverzicht