24 feb 2021

Nieuwe opleiding bij de Nieuwste Pabo: Deeltijd Flex

In september start er een nieuwe pabo-opleiding in Sittard: Deeltijd Flex van de Nieuwste Pabo. De opleiding is voornamelijk bedoeld voor volwassenen met een mbo-, hbo-, wo- of vo-achtergrond. Zij kunnen dan op eigen tempo flexibel studeren.

De opleiding is innovatief opgesteld. Studenten kunnen leren vanuit de echte praktijk. Bovendien is de studie flexibel in tijd, aanpak en inhoud. 

Afhankelijk van de voorkennis en ervaring wordt er een persoonlijk pabo-programma samengesteld. Hans Beckers van de Nieuwste Pabo licht via De Limburger toe: "De opleiding heeft dus geen vast programma van stof leren en toetsen. De opdrachten komen uit de praktijk, van de scholen. Wel zijn er eindtermen waar een student aan moet voldoen."

Veel lessen kunnen online en in je eigen tijd gevolgd worden. „Er zijn zeker contacten met de docenten, maar die geven geen instructie hoe je topografie moet uitleggen of een rekensom. Die gaan meer over verdieping en aanpak van zaken.” Een student kan binnen twee, drie of vier jaar deze opleiding afronden. Na afronding behaal je het bachelordiploma leraar basisonderwijs.

De pabo hoopt met deze opleiding tegemoet te komen aan de grote vraag naar goed opgeleide leerkrachten in het basisonderwijs. 

Interesse? De opleiding Deeltijd Flex start in september en aanmelden is al mogelijk. Van 1 t/m 4 maart vinden er online voorlichtingen plaats. Aanmelden kan via de volgende link.

Meer weten over de opleiding? Bezoek dan de website denieuwstepabo.nl

<< Terug naar nieuwsoverzicht