Naar het theater

Toon Hermans Theater

In het sfeervolle en druk bezochte Toon Hermans Theater geniet je van boeiende cabaret- muziek- en toneelvoorstellingen. De schouwburg weet haar publiek altijd weer te verrassen met een interessante programmering waarin internationale, nationale en regionale toppers elkaar afwisselen. Bij de ingang van het theater wacht het standbeeld van Sittards beroemdste artiest Toon Hermans op het publiek.

Al 50 jaar is de schouwburg dé ontmoetingsplaats van cultuur en publiek uit de hele regio. Een plaats waar sterren schitteren en waar toeschouwers genieten, zich verwonderen, zich laten ontroeren, hun adem inhouden en zich mee laten nemen met toneel, muziek, dans en andere podiumkunsten.

www.dedomijnen.nl

Stadsschouwburg collage.jpg

Forum Sittard

Forum heeft haar deuren opnieuw geopend. Niet meer als bioscoop, maar als multifunctionele zaal. Het podium is terug van weggeweest en bijzonder geschikt voor muziekvoorstellingen, podiumkunsten, dansen, komedie, (bedrijfs-)feesten, (bedrijfs-)presentaties en diploma-uitreikingen, maar ook voor bruiloften, koffietafels, vergaderingen et cetera. Toneel, komedie, cabaret, orkest, band, zang/koor of andere podiumkunsten kun je er ook bewonderen. 


www.forumsittard.nl

Theater Karroessel
Theater Karroessel is een klein en knus theater dat plaats biedt aan 69 bezoekers. Het biedt theaterprogramma's voor alle leeftijden; muziek van klassiek tot rock, cabaret, (jeugd)toneel, poëzie, en nog veel meer. De uitvoerenden zijn veelal afkomstig uit de regio, maar komen met hetzelfde gemak van buiten de provincie. De Muziekkarroessel en het jeugdtoneel zijn uitgegroeid tot een traditie, maar dit zijn slechts enkele highlights van de circa vijftig voorstellingen per theaterseizoen. 

www.karroessel.nl

Het Pitboel Theater

Het Pitboel Theater bestaat sinds 1989. In al die tijd heeft het vele eigen producties gemaakt waarmee door het Nederlands taalgebied werd gereisd. Honderden kinderen, jeugdigen en volwassenen hebben kennis gemaakt met het theater door cursussen van de Pitboel Theaterschool. Een inspirerende plek waar mensen de magie van theater leren kennen; Dé Kinder- Jeugd- Jongeren & Volwassenen Theaterschool uit de hele regio. Ook voor Animaties, Workshops, en Zaalverhuur kun je bij Pitboel terecht.

www.pitboeltheater.nl

Jeugdtheater LEF
Jeugdtheater LEF geeft jongeren de kans om kennis te maken met alle facetten van het theater. Dit doen ze op een vrolijke, speelse en onderzoekende manier. Plezier maken staat voorop! In de kleine concertzaal van de Hanenhof in Geleen faciliteert en begeleidt Jeugdtheater LEF al meer dan vier jaar elke woensdag theaterlessen met behulp van een team van vrijwilligers.

www.jeugdtheater-lef.nl

Het Laaglandtheater

Theatergroep Het Laagland moedigt kinderen aan om te ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen en waar ze voor willen gaan. Al spelend, vertellend en verbeeldend worden verhalen tot leven gebracht, die gaan over ieders verlangen, angst en moed om groter te groeien en om ieders waardevolle plek in de wereld in te durven nemen, precies zoals je bent.

Het Laagland produceert jaarlijks landelijke tourneevoorstellingen voor de grote, midden- of kleine zaal. In Limburg biedt Het Laagland scholenprojecten voor het basis- of voortgezet onderwijs in de klas of in het theater zelf. Naast het produceren van landelijke tourneevoorstellingen en schoolvoorstellingen in de regio, ontwikkelt Het Laagland ook kleine voorstellingen op locatie.

www.hetlaagland.nl

Het Laagland Theater.jpg