26 mei 2022 - 26 mei 2022

Geleen wordt dé BBQ-hotspot van het zuiden

Geleen is een nieuw en bijzonder evenement rijker: Smokey South, hét BBQ event van het zuiden!

Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, organiseert Centrum Geleen de Limburgse Barbecue Kampioenschappen. Tussen 12.00 en 19.00 strijden BBQ-chefs om de titel Nederlands Kampioen Barbecueën. Het wedstrijdterrein is de omgeving van de Oude Markt in Geleen, voor het raadhuis. Behalve het kampioenschap zijn er ook masterclasses en een barbecuemarkt. 

Masterclasses

Naast het Limburgs kampioenschap zijn er ook masterclasses van top-kok en voormalig wereldkampioen barbecueën Jord Althuizen. Zijn befaamde Smokey Goodness zorgt voor een imposante barbecue-catering. Je kent hem misschien ook van het programma Grillmasters (RTL4), zijn kookboeken of als eigenaar van BBQ-restaurant Black Smoke in Antwerpen en Rotterdam. Jord geeft drie masterclasses, die voor iedereen gratis toegankelijk zijn.

BBQ-markt

Op de BBQ-markt zijn de bekende BBQ-merken vertegenwoordigd. Bezoekers kunnen demonstraties bijwonen en kennis maken met de nieuwste trends op het gebied van barbecue. Uiteraard zijn er ook boeken, sauzen, rubs, messen en meer te koop.

 

Limburgs Barbecue Kampioenschap

Kan jij goed barbecueën? Misschien win jij wel de titel Barbecue Kampioen van Limburg! De wedstrijd bestaat uit vier categorieën. Voor de eerste drie categorieën ontvangt elke deelnemer een verplicht hoofdingrediënt. De vierde categorie is de chef’s choice, waarbij de chef zelf zijn of haar signature dish samenstelt. Een deskundige jury, met onder andere Limburgse en Geleense sterrenchefs en wereldkampioen Jord Althuizen, bepaalt per categorie een winnaar. De overall-winnaar wordt uitgeroepen tot Barbecue Kampioen van Limburg en ontvangt een mooie trofee en een geldprijs van €250!

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf woensdag 13 april tot en met woensdag 4 mei om 12.00. . Elke team bestaat uit 2 tot 6 personen. Het inschrijfgeld betreft € 50 per team. Je team inschrijven kan via www.smokeysouth.nl.

<< Terug naar evenementoverzicht