26 aug 2022 - 28 aug 2022

Laat je betoveren door het Sint Rosa Festival

Komt dat zien! Komt dat zien! Het Sint Rosa Festival is terug in de stad.

Het nostalgische Sint Rosa Festival is dit jaar eindelijk echt terug. Naast talloze kermisattracties uit vervlogen tijden staat er een de prachtige circustent voor de shows Swing van Circus Ronaldo en Prisao Felice van Circus Zanzara. Ga zeker ook naar optredens van Rowwen Hèze, Joris Linssen, Ellen ten Damme en de Janse Bagge Bend en de Mega Sing Along met Karin Bloemen en BB Time Out. Een goede reden om op 26, 27 en 28 augustus naar de Schootsvelden te trekken. 

Kermis

Draai rondjes op de kermisattracties uit vervlogen tijden en ontketen het kind van weleer. Stap in de vele opwindende attracties zoals het vlooiencircus, de draaimolen en de (bijna) uitgestorven dieren van Machinerie Animalium. Geniet van vermaak zoals het lang geleden bedoeld is: eenvoudig en toch buitenaards leuk.

Circustent

Dit jaar zijn er twee circusshows die je niet mag missen. Prisao Felice van Circus Zanzara draait om een gevangenis met een bonte verzameling karakters. Ondersteund door muzikale gevangenen worstelen de gevangenisdirecteur en bewakers met een vreemde verzameling criminelen. 

Circus Ronaldo duikt met de show Swing terug in de tijd. Jonge artiesten nemen het podium in met een dynamische mix van alle circus- en variétédisciplines uit het verleden. Deze show verklaart de liefde aan het circus uit het verleden, en wakkert hem tegelijkertijd aan. 

 

Optredens

Dit jaar staat het podium vol met de grootste namen uit de Limburgse en zelfs Nederlandse muziekscene. Regionale helden zoals Rowen Hèze en de Janse Bagge Bend mogen daarin niet ontbreken. Maar ook bekende acts  uit andere delen van het land zoals popband Son Mieux treden hier op.  

Nieuw dit jaar is de samenwerking met het Toon Hermans Theater. De Mega Sing Along met Karin Bloemen belooft een spectaculair onderdeel van de festiviteiten te worden. Verder zie je de beste Drag Queens die Sittard-Geleen ooit heeft mogen uitnodigen en korte shows van de leukste theatergezelschappen. En het beste? Alle optredens zijn gratis! Kijk op de site van het Sint Rosafestival voor het volledige programma. 

 

 

<< Terug naar evenementoverzicht