3 jan 2022 - 30 jan 2022

Superveel lees- en knutselplezier bij De Domijnen

De hele maand januari ontdekken kinderen spannende avonturen en leuke knutsels met de leesbevorderingscampagne Winterlezen Junior. Beleef winterse verhalen, zoek sneeuwpoppetjes en vraag naar de werkbladen om thuis te knutselen.

Van 27 december t/m 30 januari doen Bibliotheek Ligne en de leeswinkels in Geleen en Born mee met de leesbevorderingscampagne Winterlezen Junior. De campagne richt zich voornamelijk op kinderen van groep 1 t/m groep 8 en meedoen is gratis. 

Kleuren en knutselen

In elke bieb is er een plekje ingericht waar jonge kinderen tijdens de openingstijden kleur- en knutsel werkbladen mee kunnen nemen. Zo kun je thuis bijvoorbeeld een leuke sneeuwpop maken. Haal je snel de werkbladen op? 

Sneeuwvlokken versieren

Wil je iets liefs doen voor iemand die je niet kent? Neem dan een sneeuwvlok mee en versier hem zo mooi als je kan. Als Winterlezen Junior is afgelopen, gaat jouw sneeuwvlok naar een zorginstelling in de buurt. Zo verras jij de bewoners met jouw mooie kunstwerkje en tover je hopelijk heel wat glimlachjes op hun gezichten.

Sneeuwpopjes speurtocht

We hebben een spannende speurtocht voor je gemaakt in de bieb. Je gaat op zoek naar letters die samen een woord vormen. Je kunt de letters vinden door de verstopte sneeuwpopjes te ontdekken. Lukt het jou het raadsel op te lossen en de oplossing te vinden?

Niet voorlezen, wel leestips

Vanwege de lockdown gaat het voorlezen helaas niet door, maar niet getreurd. De medewerkers van de Domijnen hebben boeken met een winters tintje voor je klaarliggen. Bekijk ook de leestips en kruip vervolgens gezellig op de bank met jouw nieuwe boek. 

<< Terug naar evenementoverzicht