16 feb 2022

5 festivals die je dit jaar niet mag missen.

Evenementen mogen weer! Deze festivalorganisatoren kondigen alvast de datum voor hun festival aan.

Code Nassau Koningsnacht

De organisatie van Code Nassau en Groove Garden hebben de handen in elkaar geslagen voor een spectaculair evenement. Koningsnacht (26 april) staat in het teken van deephouse, tech house en techno. Op Koningsdag zelf staan Limburgse artiesten op het podium. Een deel van de Lineup is al bekend. Er komen onder andere optredens van Cynthia Spiering, Guz, Kapibara, Kenneth Hill, Milo Spykers en Siege.

26 en 27 april - Schootsvelden, Sittard

 

Parkfestival Sittard

Ook in het stadspark in Sittard mag je een feestje verwachten. Al in januari liet de organisatie van het Parkfestival weten dat de voorbereidingen van start gaan. Dat belooft een feest te worden voor jong en oud. Loop over de kindervrijmarkt, of luister naar optredens van aanstormend poptalent en populaire coverbands.

27 april - Stadspark Sittard

 

Mama's Pride 

Mama's Pride Festival - za. 7 mei en zo. 8 mei - Burgemeester Damenpark in Geleen. Vorig jaar ging het festival ook door, maar in aangepaste versie. Er waren onder andere de wandeltocht A Walk with Mama met podia langs de route en een vierdaags festival eind augustus. Wie dit jaar op het podium staat, is nog een verrassing.

7 en 8 mei - Burgemeester Damenpark

 

Groove Garden

Dancefestival Groove Garden is weer positief over de mogelijkheid om dit jaar echt los te kunnen gaan. De editie van vorig jaar werd eerst uitgesteld, en in september helemaal afgeblazen. Toch lijkt de organisatie deze keer zin te hebben in twee dagen onbeperkt muziek, dans en natuurlijk een topsfeer. Via de facebookpagina maakt de organisatie bekend dat Groove Garden dit jaar doorgaat op 14 en 15 mei. Wil je tickets? Dan moet je snel zijn. Mensen die vorig jaar een kaartje hebben gekocht, kunnen dat deze keer gebruiken. 

14 en 15 mei - Sittard

 

Glanamundo Wereldfestival

Heb je al zin in een internationaal festival op het marktplein van de "waereldsjtad" Geleen? Het Glana Mundo festival keert dit jaar terug naar het centrum. Tijdens Glana Mundo kun je vanalles tegenkomen, zoals wereldmuziek, straatartiesten, dansoptredens en een wereldmarkt. Tijdens vorige edities waren ook de foodtrucks met bijzondere, heerlijke hapjes erg populair. Kortom, een feest waarvan je helemaal in de vakantiestemming raakt. 

23 juli - Markt, Geleen

<< Terug naar nieuwsoverzicht