4 mei 2022

5x doen op een zonnige dag!

Wat doe jij op zo'n prachtige dag? Deze tips zijn leuk voor iedereen!

Ravotten in de speeltuin

Heb je (klein- of bonus-)kinderen? Dan zoek je plekken op waar ze zich helemaal kunnen uitleven. Gelukkig heeft Sittard-Geleen superleuke speeltuinen waar de kleintjes urenlang kunnen rennen, spelen en ravotten. De speeltuinen liggen in verschillende delen van de stad, dus is er altijd wel een bij jou in de buurt. 

Heerlijke ijsjes eten

Met zonnige dagen krijg je spontaan zin in een heerlijk ijsje. Gelukkig vind je in Sittard-Geleen genoeg ijssalons. Denk aan Cone Corner in Sittard met zijn talloze smaken of Brasserie Samen in Geleen. En als je op zoek bent naar het beste ijs in de stad, mag je De Kleine Haan in Limbricht niet overslaan. 

Dieren knuffelen

Weet je dat mensen gelukkiger zijn als ze dieren om zich heen hebben? Door de jaren hebben meerdere onderzoeken dat aangetoond. Heb je zelf geen huisdieren, of wil je eens een ander dier zien? Bij Kasteelpark Born en Kinderboerderij Daniken mag je iedere dag tussen de dieren lopen. Wat is jouw lievelingsdier? 

 

Wandelen en fietsen door de stad

In de groene omgeving van Sittard-Geleen is van alles te zien en te beleven voor fietsers en wandelaars. Er is een route voor iedereen. Volg de populaire route langs de Kollenberg waar verschillende lange-afstandswandelingen beginnen. Of ga mountainbiken door de holle wegen op de Windraak. Met zoveel prachtige wandel- en fietsroutes verveel je je nooit!

 

Genieten aan het water

Geniet volop van de zon aan de oevers van de Maas in Rivierpark Maasvallei. De prachtige omgeving is perfect voor een wandeling, fietstocht en/of een picknick. Wil je er een internationaal uitje van maken? Steek dan zeker de Maas over met het fiets- en voetgangersveer in het pittoreske Grevenbicht. 

 

<< Terug naar nieuwsoverzicht