31 jul 2020

Alternatief programma Sint Rosaprocessie

Het is enorm te betreuren dat de Sint Rosaprocessie, die al 350 jaar op de laatste zondag in augustus naar de Sint Rosakapel trekt, dit jaar geen doorgang kan vinden.

Voor de komende augustusmaand heeft het Sint Rosacomité daarom een alternatief programma opgezet. Via deze weg hoopt het comité de Sittardse stadspatrones om hoop, genezing en bescherming te vragen bij de coronapandemie. 

Heilige 'stille' missen
Op dinsdagen vinden om 19.00 uur heilige missen plaats. Deze worden live uitgezonden via de streekomroep Bie Os via de volgende kanalen: 

- Ziggo: kanaal 41
- KPN: kanaal 1405

De uitzendingen worden herhaald op donderdagochtend om 11:00 uur. 

4 augustus  H. Mis: Deken R. Merkx
11 augustus  H. Mis: Bisschop Mgr. H. Smeets 
  Muzikale opluistering door de Philharmoniker
18 augustus  H. Mis: Deken R. Merkx
 25 augustus H. Mis: Deken R. Merkx
  Muzikale opluistering door het Schiffler sextet

De organisatoren vragen belangstellenden nadrukkelijk om níet naar de Sint Rosakapel te komen voorafgaande aan of gedurende deze heilige 'stille' missen.

23 augustus Kerkelijke feestdag H. Rosa van Lima 
  H. Mis om 09:30 uur in de Sint Michielskerk
29 augustus Begin van het jaarlijks St.-Rosafeest
  Pelgrims mis om 18:00 uur in de Sint Michielskerk
30 augustus  Hoogfeest van Sint Rosa
  Géén Pontificale Hoogmis & traditionele Sint Rosaprocessie naar de Sint Rosakapel

Reportage: 'Op afstand Sint Rosa in ons midden'
Met medewerking van Philharmonie Sittard, Harmonie Sint Joseph en Fanfare Sint Jan wordt zondag 30 augustus om 11.00 uur een reportage over de heilige Sint Rosa uitgezonden op L1.

Rosa leeft in Sittard! Een voorstelling van zand, licht & muziek
De voorstelling 'zand, licht & muziek' dateert van vorig jaar november en werd ter ere van het 350 jaar bestaan van de heilige Sint Rosa van Lima vertoond. De film wordt zondagmiddag 30 augustus om 14.00 uur opnieuw vertoond in Filmhuis De Domijnen. 

Offerkaarsen branden 
Tevens biedt het comité de mogelijkheid aan om bij de Sint Rosakapel offerkaarsen te branden om zo steun aan de heilige Rosa te vragen. Daarom zal het Kerkenwachtgilde op de zondagen in augustus van 13:30-16:00 uur de kapel openstellen. Ook is de gezegende Sint Rosaspeld of noveenkaars online te bestellen door een e-mail te sturen naar info@sintrosasittard.nl. Door de speld te dragen tonen we saamhorigheid onder Sittardenaren.

Op maandag 31 augustus en dinsdag 1 september vinden er géén bidprocessies plaats naar de Sint Rosakapel. 

Het Sint Rosacomité wens iedereen een gezegende augustusmaand toe en hoopt in 2021 weer een mooie en traditionele Sint Rosaprocessie te kunnen organiseren.  << Terug naar nieuwsoverzicht