20 jul 2021

Altijd iets te doen in Danikerbos

Waar in 't bronsgroen eikenhout 't nachtegaaltje zingt, dat weten wij in Sittard-Geleen het beste: in en om Danikerbos. En er is meer dan genoeg te doen voor iedereen, met leuke wandelroutes, een kinderboerderij, en zelfs een restaurant.

Wandelen
Danikerbos staat bekend om de leuke klimtocht naar de top van de Danikerberg. Ondertussen zie je sprookjesachtige taferelen en schattige dieren die overal om je heen vliegen, rennen en springen. Op de hellingen zie je graften. Dat zijn natuurlijke knikken of mini-terrasjes op een helling, ideaal voor hazen en andere dieren om zich te verstoppen. Graften zijn kenmerkend voor Zuid-Limburg in het algemeen en Danikerbos in het bijzonder.

Bezoek de kinderboerderij
Een bezoekje aan de kinderboerderij is altijd leuk. Je kan er knuffelen met katten, konijnen, geiten en schaapjes. Daarnaast lopen verschillende eenden- en kippensoorten rond. Bij de boerderij ligt ook een moestuin. De producten die daaruit gemaakt worden, zijn ook te koop.
Wil je meteen een kop koffie en een stuk vlaai? Dat kan op het gezellige terras. 


Eten en drinken
Sindskort ligt restaurant De Dikke Daniker langs de wandel- en fietsroute. De ruime blokhut past goed bij het bos dat ertegenaan staat. Overdag serveren ze heerlijke soorten gebak met thee en koffie, 's avonds kun je er ook terecht voor verschillende gerechten. Ze hebben een kleine, maar uiteenlopende kaart, zodat iedereen een lekkere maaltijd kan kiezen.


Vissen
Aan het uiteinde van Danikerbos ligt een grote visvijver en een kweekvijver van Hengelsportvereniging Maurits. Deze vijver zit vol met grote karpers die klaar zijn om gevangen te worden. Om te mogen vissen aan de vijver, moet je wel een vergunning aanvragen in de kantine van de hengelsportvereniging, of bij het cartridge navulstation in Geleen. Dagpassen zijn al beschikbaar vanaf 5 euro voor volwassenen.

Paardrijden
Door de bossen rijden is de ultieme traktatie voor paard en ruiter. En dat kan, wanneer je lessen neemt bij Manege Ten Eysden of wanneer je je paard daar op stal hebt staan. Behalve tussen de bomen galloperen belooft de manege ook goede voorwaarden voor paarden. Zo kunnen ze regelmatig galloperen over een van de grote weides

<< Terug naar nieuwsoverzicht