19 jun 2020

Audiotour Stolpersteine door Sittard en Geleen nu beschikbaar

Stichting Stolpersteine Sittard-Geleen stelt via een app gratis twee audiotours beschikbaar die je langs alle Stolpersteine (of struikelstenen) in Sittard en Geleen voeren.

Stolpersteine 
Stolpersteine (of struikelstenen) zijn speciale stenen in de stoep. Ze zijn ter nagedachtenis gelegd vóór de huizen waarin tijdens de Tweede Wereldoorlog Joden gewoond hebben. De audiotours geven aan de hand van verhalen en foto’s een unieke inkijk in het leven van de Joodse mensen die woonachtig waren in Sittard-Geleen, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gearresteerd en gedeporteerd.

De twee audiotours zijn beschikbaar via de app Izi.TRAVEL en gratis te downloaden in de Google Play Store (Android) of App Store (iPhone). De routes voeren langs alle Stolpersteine in Sittard en Geleen. Het is ook mogelijk om je eigen route te lopen.  

Technische specificaties

Voor een goede werking van de audiotour is het noodzakelijk dat je smartphone of tablet aan de minimale systeemvereisten voldoet. Voor Android is dat versie 6 of hoger. Voor Apple is dat iOS versie 12.0 of hoger. Daarnaast is het nodig om de locatie-instelling van je smartphone aan te zetten.

De audiotours zijn tot stand gekomen in samenwerking met www.art-ofmuseumprojecten.nl en mede mogelijk gemaakt door gemeente Sittard-Geleen en Provincie Limburg.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.stolpersteinesittardgeleen.nl en lees het nieuwsbericht Audiotour Stolpersteine Sittard en Geleen.    << Terug naar nieuwsoverzicht